sâmbătă, august 03, 2013

10 uleiuri esențiale pentru relaxare

Uleiurile esentiale sunt foarte eficiente in tratarea stresului atat la nivel emotional cat si fizic. Naturale, usor de utilizat, nu au efecte secundare riscante comune medicamentelor alopate. Daca sedativele obisnuite duc la calm, dar in acelasi timp deprima functiile creierului, uleiurile esentiale actioneaza diferit, calmeaza sau stimuleaza in functie de ceea ce este necesar. Aceasta proprietate a uleiurilor esentiale se numeste “adaptogena” restabilind astfel echilibrulul in organism.



Uleiul esential de lavanda scade anxietatea, calmeaza sistemul nevos, fiind foarte utilizat in stres, depresie, insomnie.
Uleiul esential de lemn de santal echilibreaza atat mintea cat si sistemul imun, eliminand stresul, anxietatea si tensiunea nervoasa.
Uleiul esential de portocala restabileste echilibrul hormonal si imunitar, fiind totodata antidepresiv. Este benefic pentru copii cu probleme de somn.
Uleiul esential de tamaie stimuleaza sistemul limbic (locul emotiilor), este antidepresiv, are proprietati meditative. Elimina agitatia, palpitatille, panica.
Uleiul esential de maghiran are efect calmant asupra emotiilor, scade agitatia, elimina fricile si creste increderea in sine.
Uleiul esential de lemn de trandafir echilibreaza si tonifica. Se utilizeaza in combinatii pentru a trata depresia, letargia, oboseala datorate stresului.
Uleiul esential de paciuli este usor hipnotic, excelent in stres, depresie si anxietate. Echilibreaza emotiile si combate letargia, eliminand gandurile nedorite.
Uleiul esential de geranium ajuta in relaxare stabilizand emotiile. Are efecte minunate in tensiunea nervoasa, schimbarile de dispozitie, iritabilitate, furie.
Uleiul esential de iarba de lamaie este tonic al sistemului nervos, actioneaza in epuizarea datorita stresului, agresivitatii gandurilor pesimiste si fricilor.
Uleiul de flori de portocal (Neroli) stabilizeaza emotiile, creste increderea in sine, actioneaza in depresie, anxietate, frici, insomnie si incapacitatea de a face fata schimbarilor.
Pentru COMENZI, accesati acest link:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu