joi, iunie 13, 2013

Lectia 6 – Floarea vietii de Jordan Duchnycz din seria Stiinta Spiritului


In Univers totul este geometric: oameni, copaci, pisici, planete, sisteme solare, stele – totul. Orice din Univers poate fi masurat pe o scara geometrica. Avand asta in vedere, este important sa mentionam ca si creatia e geometrica. Astazi vom analiza tiparul creatiei. In esenta, asta inseamna ca totul din Univers apare din acest tipar unic. Nu inventez. Aceasta imagine unica va schimba totul.
Cand am vorbit, in lectia 5, de vechii egipteni si de ceea ce stiau vechile civilizatii, am spus ca acestea avea o intelegere mai profunda si mai simpla despre Univers. Aceasta este Floarea Vietii – tiparul creational a tot ceea ce exista in Univers; chiar si a lucrurilor intangibile: emotii, ganduri, tot spectrul muzical – totul apare din aceasta imagine. Exista 13 sisteme informationale, care apar din Floarea Vietii. Astazi va voi arata cum se manifesta realitatea fizica – adica, unul dintre aceste 13 sisteme. In lectiile viitoare, vom analiza mai multe. E important sa stiti ca e posibil ca, la inceput, sa nu aiba nici un sens. Va rog sa nu alegeti sa inchideti imediat. Priviti cu mintea deschisa si incercati sa vedeti acest mod nou. Mai vreau sa va spun ca, atunci cand inveti geometrie sacra, doar prin absorbtie, doar o mica parte din informatie intra in sistem. Daca vrei sa inveti mai multe, trebuie sa incepi sa desenezi tu. Nu glumesc. Cand faci acest lucru, incepi sa vezi lucrurile intr-un mod nou. Incepi sa intelegi de ce lucrurile se fac intr-un anumit mod. Credeti-ma.
Floarea Vietii a fost cunoscuta in toata lumea, in timpurile stravechi. A fost descoperita in Irlanda, Turcia, Israel, Egipt, China, Grecia, Germania, India si Islanda. A mai fost descoperita si in Anglia, Tibet, Japonia, Suedia, Laponia, in peninsula Yucatan si in alte 14 locatii. Chestia asta e peste tot! Nu doar atat – peste tot in lume, ea poarta acelasi nume: Floarea Vietii. Acum, ca sa intelegem Floarea Vietii, trebuie sa vorbim despre modul in care se formeaza. Acest lucru poate sa devina incredibil de complex, asa ca voi incerca sa il fac sa fie simplu. Imaginati-va cum constiinta, sau spiritul, pluteste in Vid. Asta inseamna nimic altceva decat spirit. Nu corp fizic sau minte, doar spirit. Asta este. Intuneric, nimic, in esenta, in jurul spiritului, la infinit. Spiritul decide sa faca ceva, asa ca isi extinde constiinta in jurul lui, cat de departe poate sa mearga, fara a se misca. Creeaza, in jurul lui, o sfera. Acesta este primul cerc al Florii Vietii. Spiritul are constiinta care ii permite o viziune de 360 de grade in jurul sau. Se misca spre marginea sferei, oriunde si repeta ceea ce a facut prima data. Creeaza aceasta imagine, care, la randul ei, creeaza vesica piscis. [un simbol facut din doua cercuri cu aceeasi dimensiune, care se intersecteaza astfel incat centrul fiecarui cerc se afla pe circumferinta celuilalt. Numele inseamna vezica pestelui, cu care seamana. 
In interiorul acesteia se afla o cantitate imensa de cunoastere despre latime, proportie, radacina patrata a lui 2, 3, 5 – numere care merg la infinit – si mai interesant este faptul ca apare informatie geometrica despre lumina. Da, lumina. Voi reveni imediat, la asta. Spiritul nu are de ales si face din nou acelasi lucru. Spiritul este perfect, deci se va misca perfect, creand urmatorul cerc: aici sau aici. La exact un radius departare de urmatorul cerc de langa el. Acum, de fiecare data cand spiritul creeaza o alta sfera, apare din ce in ce mai multa cunoastere din imaginea care se creeaza. Aceasta este prima imagine completa, care se formeaza. Are doua denumiri: Samanta Vietii sau Tiparul Genezei. Si asta, dintr-un motiv foarte bun. Sa privim putin in Cartea Genezei. Fiecare miscare sau creare de cercuri, poate fi considerata ca si o alta zi. La prima miscare, in cea de a doua sfera se creeaza nu doar multe proportii matematice  ci si lumina. Sa ne uitam in Cartea Genezei, pentru cea de a doua.
La inceputul capitolului Geneza se spune: ”Pamantul era gol si fara forma”, iar spiritul lui Dumnezeu ”se misca” deasupra apelor. In urmatoarea propozitie, Dumnezeu spune: ”Sa fie lumina!” Aici, cheia se afla in ordinea in care au aparut. Avem mai intai miscarea, apoi lumina a aparut imediat dupa. Oh! dar spune ceva despre ape?! Va aduceti aminte ca Biblia a fost foarte MULT schimbata de-a lungul timpului. Vechii egipteni ar spune ca modul in care a inceput creatia in Biblia noastra moderna este imposibil – mai ales daca gandesti din punctul de vedere al fizicii. Imaginati-va un spatiu intunecat si infinit, care se intinde la nesfarsit, in toate directiile. Pur si simplu, plutesti in el, nu poti cadea pentru ca… unde sa cazi? Din punctul de vedere al fizicii si al matematicii, in vid miscarea sau energia kinetica este imposibila. Nu poti nici macar sa te rotesti, deoarece miscarea nu este reala, pana nu exista cel putin un alt obiect in jurul tau. Deci vechii egipteni ar spune ca inainte ca Dumnezeu sa pluteasca deasupra apelor, ar trebui sa creeze ceva relativ fata de care sa se miste. Deci, tiparul genezei. Dupa trei sfere avem Sfanta Treime. O alta chestie interesanta!
In multe biblii din lume, nu doar cea crestina, se spune ca in a patra zi a Genezei, exact jumatate din creatie a fost terminata. Plecand de la prima miscare, exact jumatate din cercuri erau formate in a patra zi. Cea de-a 5-a zi a Genezei, cel de al saselea cerc, mai multa informatie. In cea de-a sasea zi se petrece un miracol geometric. Acest ultim cerc formeaza o floare completa, cu sase petale. Asta vrea sa spuna Bibliile mai vechi, atunci cand precizeaza ca: ”La inceput au fost sase”. Biblia noastra chiar spune ca creatia s-a petrecut exact in sase zile, iar chestia asta se incadreaza perfect. Acesta este tiparul genezei, asa ca a fost denumit Tiparul Genezei si reprezinta si inceputul creatiei Universului in care traim. Aceste miscari initiale ale spiritului sunt foarte importante si, probabil ca mai tarziu, vor deveni mai complexe. Pentru moment, este doar momentul inceputului manifestarii crearii realitatii. O alta imagine care iese din acest tipar este urmatoarea. Se numeste Copacul Vietii. Multi recunosc acest lucru din Cabala evreiasca, dar aceasta imagine nu isi are originile in Cabala, iar aceasta este dovada. Copacul Vietii nu apartine vreunei culturi – nici macar egiptenilor care l-au sculptat pe doi stalpi din trei la Karnak si Luxor, acum circa 5000 de ani. Este in afara oricarei rase sau religii, asa cum sunt toate aceste imagini. Sunt tipare legate intim cu natura. De asemenea, veti observa ca fiecare cerc din Copacul Vietii este fie lungimea fie latimea unei Vesica Pesci. Cea de-a doua forma de dincolo de Geneza din Floarea Vietii este Oul Vietii. Acesta se formeaza in timpul celei de a doua miscari de rotatie. La terminarea lui, se creeaza aceasta imagine – o forma tridimensionala, pe care o poti tine in mana. Daca le unesti centrele, veti vedea un cub. Si ce? Cui ii pasa? Pai, vechilor egipteni le pasa, deoarece ei erau interesati de creatie, de viata si de moarte. Ei numeau acest manunchi de sfere, Oul Vietii.
Probabil ca nu ma veti crede inca, dar aceasta forma este structura morfogenetica care a creat corpul tau. Toata existenta ta fizica este dependenta de structura oului vietii si totul a fost creat din ea. Totul – de la culoarea ochilor, pana la lungimea degetelor tale. Asta e o lectie in sine, asa ca pentru moment sa trecem mai departe. Peste tot in lume, Floarea Vietii a fost mereu construita al fel. Vedeti voi, acest tipar poate foarte clar sa mearga la nesfarsit si, cu toate acestea, el se opreste INTOTDEAUNA la 19 cercuri. De ce? Pai, pentru ca nu voiau sa vezi ceea ce urmeaza sa iti arat eu. Pe atunci, aceasta imagine si cunoastere era atat de sacra, incat nu puteau permite sa devina cunoastere comuna. Era foarte potrivit pentru acea perioada; cu toate acestea, acum fie folosim aceasta informatie, fie ramanem in continuare in intuneric. In biologie, toate celulele sunt inconjurate de zona pelucida [membrane groasa din jurul unui ou de mamifer]. Cercurile din jurul Florii Vietii sunt zona ei pelucida. Trebuie sa le dai la o parte, iar apoi trebuie sa finalizezi sferele taiate de zona pelucida. Inca un pas si ajungem la secret. Termina desenul si adauga ultimele cercuri. Asta iese. Aceasta imagine este Fructul Vietii. Acest tipar format din 13 cercuri este unul dintre cele mai sfinte si sacre forme din existenta. Se numeste fruct, pentru ca este rezultatul, fructul, tesatura din care au fost create detaliile realitatii.
Va amintiti ca, in lectia 4, am vorbit despre energia masculina si feminina? Dupa cum vedeti, aceasta imagine este feminina. Nu are linii drepte. Cu toate acestea, cand combinati energia masculina cu cea feminina in aceasta imagine, are loc ceva extraordinar. Sunteti pregatiti?Ceea ce faci e sa desenezi o linie dreapta din centrul fiecarui cerc catre celalalt cerc. Atunci cand faci asta, se obtine aceasta imagine care este cunoscuta in Univers, peste tot, ca si Cubul lui Metatron. Este unul din sistemele informationale cele mai importante din Univers, unul din tiparele de baza creationale din existenta. Deci, ce este Cubul lui Metatron? Pai, oricine studiaza geometria sacra – sau chiar geometria normala – stie ca exista cinci forme unice in Univers si ca sunt cruciale pentru intelegerea atat a geometriei sacre, cat si a celei normale. Ele se numesc solide platonice. Un solid platonic are, prin definitie, anumite caracteristici. In primul rand, toate fetele sale au aceeasi marime. De exemplu, cubul, cel mai cunoscut solid platonic, are cate un patrat pe fiecare fata, deci toate fetele sale au aceiasi marime. In al doilea rand, muchiile unui solid platonic au toate aceeasi lungime; toate muchiile unui cub au aceeasi lungime. In al treilea rand, intre fetele sale interioare se formeaza un singur tip de unghi. In cazul cubului, acest unghi are 90 de grade. Si, in al patrulea rand, atunci cand este pus intr-o sfera, toate punctele sale vor atinge perfect, marginea sferei. Conform acestei definitii, exista doar patru alte forme care se potrivesc acestei descrieri, in afara de cub.
Deci, care sunt acestea? Pai, avem dodecaedru, tetraedru, octoedrul, icosaedru si hexaedru. Toate aceste forme se regasesc in cubul lui Metatron. Din aceasta cunoastere a rezultat, initial, alchimia. Vechii alchimisti, suflete marete precum Pitagora – parintele Greciei – considerau ca fiecare forma este legata printr-un aspect elemental de ele. Tetraedrul era considerat foc, cubul era Pamantul, octoedrul era aer, icosaedrul era apa iar dodecaedrul era eterul. Eterul, cunoscut ca prana sau energie tahionica reprezinta acelasi lucru; se extinde oriunde si este accesibila din orice punct din spatiu, timp sau dimensiune. Acesta este marele secret al tehnologiei punctului zero. Sfera este vidul.
Aceste sase elemente sunt caramizile Universului si tot ele ii creeaza si calitatile. Pentru a concluziona, acesta este primul sistem informational care apare din fructul vietii, prin cubul lui Metatron. In alchimie se discuta foarte rar despre eter. Am citit ca in scoala pitagoreana, daca pronuntai cuvantul ”dodecaedru” in afara ei, te ucideau pe loc. Atat de sacra era aceasta forma. 200 de ani mai tarziu, Platon a discutat cu mare grija despre acest subiect. Acest lucru este motivat de faptul ca dodecaedrul se afla aproape de marginea exterioara a campului nostru energetic si reprezinta forma cea mai inalta de constiinta. Sunt mult mai multe de discutat, dar nu cred ca pot sa merg acum mai departe. Oricum, recunoasteti asta? Este sistemul periodic al elementelor. Fiecare element din acest sistem are o relatie geometrica cu una dintre acest cinci forme. Invatatii moderni au ridiculizat aceasta idee, pana in 1990, cand profesorul Robert Moon de la Universitatea din Chicago a demonstrat ca tabelul periodic al elementelor – tot ce exista in lumea fizica – are la baza aceste cinci forme.
De fapt, prin fizica moderna, chimia si biologia, sunt redescoperite tiparele geometrice sacre ale creatiei. Un alt exemplu este Oul Vietii, despre care am vorbit mai devreme. Sper ca asta va va ajuta sa intelegeti cat de incredibila si importanta este aceasta descoperire. Tot ceea ce stiinta moderna cunoaste despre elemente si despre realitate, provine din combinarea solidelor platonice, care ies din cubul lui Metatron, format de Fructul Vietii, format la randul lui din Floarea Vietii, facuta de Spirit!
Ei, da! Aceasta este piesa lipsa din puzzle – fie ca sunteti convinsi, fie ca nu. Totul se reduce la spirit. Nu uitati ca acesta este doar unul din cele 13 sisteme informationale care au creat Universul. Daca vreti sa studiati, in profunzime, chestiile astea, cea mai buna resursa pe care o cunosc este cartea Secretul antic al Florii Vietii.
Ok, voi incheia cu ceva care cred ca va va placea. Credeti in extraterestri? Dupa lectia 5, mi-am dat seama ca multi dintre voi sunt sceptici. Ma credeti daca va spun direct, ca extraterestri au venit pe Pamant si ne ajuta de ceva vreme? Nu? Dar acum? Aceasta este Floarea Vietii, intr-un lan de grau. Aduceti-va aminte ca Floarea Vietii nu doar ca este legata de tot din Univers, ci si spiritul si constiinta. Inca unul. Si inca unul. Vedeti, prin crearea acestor cercuri in lanurile de grau, de fapt, ei influenteaza si ajuta constiinta planetei. Nu va temeti de extraterestri; ei se afla aici, ca sa ne ajute. Ne vedem data viitoare.

Un comentariu:

  1. nu mica mi-a fost mirarea , insotita de o nespusa bucurie (aveam motive personale pentru asta ) sa gasesc in primavara trecuta floarea vietii (de fapt doua alaturate , dar una era distrusa ) chiar in Muntele Athos din Grecia , mai precis la manastirea Sfantul Pavel ;
    pentru cine e interesat de mai multe detalii , sunt dispus sa le dau ;
    costeliv pietrescu

    RăspundețiȘtergere