miercuri, februarie 01, 2012

Fila 278 : Am uitat sa stralucesc (poveste cu tâlc)

”A fost odată ca niciodată, într-o pădure oarecare, o buburuză care a întâlnit un licurici.
Buburuza și licuriciul s-au îndrăgostit și au hotărât să rămână împreună pentru totdeauna. Numai că, și-au dat seama că în pădure erau o mulțime de obstacole, lipsite de importanța pentru alții, dar care pe ei i-ar putea despărți: o crenguță, o pietricică, o frunză…
Și atunci, buburuza și licuriciul au hotărât să se țină tot timpul de mână, pentru ca nimic să nu-i poată despărți. Se plimbau împreună prin pădure și erau foarte fericiți. Dar într-o zi, licuriciul a constatat că buburuza dispăruse.Nu mai știa dacă el a lăsat-o de mână sau daca ea i-a dat lui drumul mâinii, dar asta nici nu contează în povestea noastră. Contează numai că licuriciul, singur și trist, a căutat buburuza sub fiecare frunză, sub fiecare crenguță, dar nu a găsit-o.
 Licuriciul era din ce în ce mai trist și i se părea că pădurea nu mai are niciun gust, niciun sens, niciun farmec…Și cum se plimba licuriciul foarte trist, s-a întâlnit cu o furnică. Licuriciul i-a povestit furnicii ce i se întâmplase, iar furnica i-a spus:
- Licuriciule, poate dacă AI STRĂLUCI tare, tare, buburuza te-ar vedea, oricât de departe ar fi și s-ar întoarce la tine.
-Stii că ai dreptate ? a spus licuriciul. Eram așa de trist, încât AM UITAT SĂ STRĂLUCESC!”
 
  De cele mai multe ori, tristețea și panica ne copleșesc în așa masură încât uităm cât de valoroși suntem, nu ne mai permitem să ”strălucim”, ca atunci când aveam motive să o facem.Dacă nu mai avem valorizarea exterioară, dacă nu ne este satisfăcută nevoia de a fi utili, ne considerăm lipsiți de valoare. Uneori, durerile provocate de eșecuri, de nereușite, ne îmbracă într-o culoare lipsită de strălucire. Ne cufundăm în apatie, în victimizare, refuzând (de cele mai multe ori, fără să ne dăm seama) să mai fim văzuți de persoanele dragi de lângă noi.Cine suntem noi nu are legătură cu țara în care am ales să ne naștem, cu familia din care am ales să facem parte, cu meseria care ne-am ales-o să o practicăm, cu bunurile pe care am ales să le deținem, cu religia pe care n-am ales-o...suntem dincolo de toate acestea, suntem perfecți, suntem unici și nimic din toate acestea nu ne fac sa fim mai mult sau mai puțin unici sau perfecți, mai voloroși sau mai puțin valoroși...suntem copiii lui Dumnezeu, suntem eterni, suntem bucurie și Lumină...așa că suntem ”datori” nouă înșine să STRĂLUCIM !!!

2 comentarii:

  1. nu noi am ales unde si cand sa ne nastem

    RăspundețiȘtergere
  2. da cine a ales pentru noi?daca avem liber arbitru oare ce inseamna asta?probabil ai vrut sa zici ca nu noi singuri, consiliati, ajutati...

    RăspundețiȘtergere