luni, iulie 16, 2012

Fila 308 : Educatie pentru un viitor durabil (2012) - documentar

     Recomand din inima acest documentar pentru toti parintii si pentru copiii minunati care sunt acum pe Pamant: 
VIZIONATI SI DATI MAI DEPARTE
“Funcţia unii copil este de a-şi trăi propria viaţă şi nu viaţa pe care nişte părinţi stresaţi cred că ar trebui s-o trăiască. În mod evident, o şcoală care obligă copii activi să stea nemişcaţi într-o bancă, studiind, în majoritate, subiecte inutile, este o şcoală proastă. Este o şcoală bună numai pentru cei care cred într-o asemenea şcoală, pentru acei cetăţeni lipsiţi de creativitate care doresc numai copii docili, fără imaginaţie, care să se potrivească unei civilizaţii al cărei standard de succes este reprezentat numai de bani.” – Alexander Sutherland Neill (1883-1973)
New Future Media a lansat în data de 2 martie 2012, acest documentar, Education for a Sustainable Future, în regia fraţilor Tom şi David Hallatt, revelând lipsa de viitor social a practicilor din învăţământul actual, analizând critic tot ceea ce ar putea fi considerat relevant într-un nou sistem educaţional, care ar putea elibera întreg potenţialul uman, detaliind, simultan, metode educaţionale specifice, provenind dintr-o gamă vastă de surse, care par să cultive aptitudini sociale, tehnici de dezvoltare a gândirii critice şi o mare diversitate de practici de consolidare a unui viitor pozitiv, care, trebuie să recunoaştem, ar trebui să fie componentele esenţiale ale oricărei societăţi avansate, care se doreşte a fi şi durabilă. Mai multe aici.


Articol original: Education for a sustainable future (2012) | Top Filme Documentare - Vizioneaza Gratuit Filme Documentare Online 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu