joi, octombrie 18, 2012

7 obiceiuri rele


AVERTIZARE!

Daca doriți să aveți parte de o viață fantastică, să nu vă legați niciodată de aceste 7 obiceiuri rele, așa cum fac oamenii incompetenți.Dacă vă identifdicați cu anumite asperități din cele prezentate lucrați cu energia armoniei pentru a vă elibera, iada dacă întâlniți astfel de oameni fugiți fără regrete.

Numărul 1 – Gândesc, spun și fac lucruri negative.

Ei văd probleme în orice oportunitate.
Se plâng că soarele este prea puternic. Blestemă ploaia, că le distruge planurile zilei. Critică vântul, pentru că le strică coafura/frizura. Cred că toată lumea este împotriva lor. Întotdeauna observă problemele, dar nu și rezolvarea lor. Din orice problemă minoră fac o mare tragedie. Privesc eșecurile ca pe niște catastrofe. Se descurajează foarte ușor, în loc să învețe din greșelile lor.
Se pare că niciodată nu înaintează, pentru că întotdeauna le este teamă să nu-și piardă confortul propiu.

Numărul 2 – Acționează înainte să gândească.

Ei actionează pe baza instinctului sau al primului impuls. Dacă văd ceva ce le place, cumpară fară sa se gândească nici măcar o secundă. Apoi se întamplă să vadă ceva mai bun. Atunci regretă și blestemă că nu au fost în stare să încheie o afacere profitabilă. Apoi cheltuiesc și iar cheltuiesc, până nu le mai rămâne nimic. Nu se gândesc la viitor. Contează doar plăcerea pe moment. Nu se gândesc la consecințe. Cei care se angajează în a face sex neprotejat, în criminalitate și în alte lucruri asemănătoare sunt incluși în acest grup de oameni.

Numărul 3 – Vorbesc mult mai mult decât ascultă.

Vor să fie în centrul atenției. Așa că, întotdeauna se aruncă în discuții prin care să devină niște eroi, chiar și prin a folosi minciuna. Adesea ei nu sunt conștienți că vorbele lor nu au nicio valoare. Când alții îi sfătuiesc, ei nu ascultă, pentru că sunt prea orgolioși să-și recunoască greșelile. În mintea lor, ei consideră că întotdeauna sunt corecți. Resping sugestiile, pentru ca acestea i-ar face să se simtă inferiori.

Numărul 4 – Renunță foarte ușor.

Oamenii de succes tratează eșecurile ca pe niște trepte spre reușită. Incompetenții numesc acest lucru “abandonare”, atunci când observă primul semn de eșec. La început, ei pot fi foarte entuziasmați să depună un efort. Dar, pe parcurs, își pierd foarte repede interesul, mai ales când întâlnesc greutăți. Atunci pleacă și caută altceva. Aceeași poveste și aceleași rezultate. Oamenii incompetenți nu au perseverența de a merge înainte și de a-și îndeplini visele.

Numărul 5 – Încearcă să-i tragă și pe alții în jos, la nivelul lor.

Oamenii incompetenți sunt invidioși pe cei care reușesc în viață. În loc să se străduiască și ei să fie ca ceilalți, lansează zvonuri despre aceștia și încearcă, prin înșelătorie, să-i tragă în jos. Ei ar putea să-i roage frumos pe acești oameni de succes. Dar nu, sunt prea orgolioși, ca să o facă. Nu vor să ceară sfaturi. Pe lângă asta, sunt prea negativiști ca să realizeze ceva.

Numărul 6 – Își pierd timpul.

Ei nu știu ce să facă toată ziua. Sunt mulțumiți doar să mănânce, să bea (să se îmbete), să se uite la televizor, sau, mai rău, să se uite la pereți, fără să se gândească să-și îmbunătățească viața. Din când în când, acest lucru este perfect. Dar pentru a reuși, timpul trebuie folosit eficient. Trebuie să existe un echilibru corespunzator între muncă și distracție.

Numărul 7 – Aleg calea ușoară

Daca există două căi de ales, oamenii incompetenți aleg drumul mai larg și cu mai puțină răsplată, în locul drumului mai îngust, cu mai multă răsplată la sfârșit. Nu vor să aibă nicio suferință sau dificultate. Ei vor doar o viață bună. Ceea ce nu știu acești oameni este că, în viață, culegi ceea ce semeni. Eforturile și faptele nu trec neobservate. Dacă s-ar strădui câtuși de puțin, le-ar fi mult mai bine. Oamenii de succes fac acest lucru prin încercări și greșeli. Ei nu renunță niciodată. Sunt dispuși să facă tot ce este necesar pentru a realiza ceea ce își doresc pentru viețile lor.

Autor text: Michael Lee

Text pus la dispoziția dumneavoastră de Editura For YouMai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2012/10/16/7-obiceiuri-distrugatoare-ale-oamenilor-incompetenti/#ixzz29gIu6P4X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu