marți, august 17, 2010

Fila 176 : Care este realitatea reala?De unde vin dificultatile?

Lumi paralele - de ce ne e greu sa credem ?


"Exista doua modalitati prin care poti fi pacalit. Una este sa crezi ce nu e adevarat ; cealalta, sa refuzi sa crezi ce este adevarat." 
Soren Kierkegaard, filozof.

           Spuneam ca oamenii traiesc in lumi paralele. In functie de predominanta emisferei pe care o folosesti (stanga sau dreapta) , vezi lumea intr-un fel sau altul. Si astfel de "viziuni" asupra vietii pot fi extreme de diferite, poate chiar fara cale de "impacare".(Cum am mai spus, expresiile ‘emisfera stanga e mai mult spre rational…emisfera dreapta mai mult spre emotional’ nu sunt corecte, anatomic, medical vorbind – sunt doar figuri de stil pentru a arata niste realitati. Care sunt realitati, intr-adevar, nu putem contesta ca majoritatea oamenilor vad lumea predominant intr-un fel iar o minoritate intr-un alt fel…) 
        "Left brainerii" (emisfera stanga) nu sunt neaparat persoanele care resping idei ce tin de energie, karma, camp cuantic, conspiratii, ET etc – desi imensa majoritate asa este. Cativa dintre ei pot accepta oarecum, la nivel teoretic, faptul ca astfel de lucruri exista. Insa traiesc, se comporta ca si cum toate aceste lucruri sunt ‘fapt divers’, chestii dincolo de problemele presante ale vietii – propria lor bunastare ca si oameni, familie, politica, economie, sport , divertisment etc.
        Un "right brainer" (emisfera dreapta) traieste, se comporta ca si cum astfel de lucruri reprezinta realitatea sa. Viata dupa moarte, comunicarea cu suflete in alte dimensiuni, comunicarea cu entitati inaltate, calatorii astrale, vindecari si intuitii miraculoase, conspiratii, extraterestri, tehnologii ascunse uimitoare, istoria reala a omenirii si multe altele – o parte din ele (sau chiar toate) le sunt realitati traite, experimentate, la nivel mai profund sau mai superficial. Iar activitatile obisnuite, stirile de zi cu zi ale mass-mediei cad pentru ei in plan secundar, mai putin important.
        Prapastia se casca atunci cand left brainerii insista sa rezolve problemele cu mijloace pe care ei deja le cunosc. Se invart in cerc pana cand solutia se dovedeste neputincioasa din cauza gravitatii problemei – si, in functie de gradul de deschidere catre nou, pot urca la urmatorul nivel de constiinta (acolo unde sunt adevaratele solutii, asa cum si Einstein spunea) – sau se pot autodistruge. In fata acestei alegeri se afla acum planeta – ne ridicam sau ne prabusim ? Nu mai putem continua asa, sperand ca vom aplica solutii deja cunoscute la problemele crizei financiare, sociale si de mediu si vom obtine rezultate imbunatatite. Asta ar fi nebunia…si in multe domenii ea continua…
       E nevoie de credinta de a ne lasa inspirati din interior. Fiecare in parte pentru viata sa, liderii autentici pentru viata societatii si planetei in ansamblu.Insa…de ce ne este atat de greu sa credem ?
       Poate pentru ca aproape intreaga populatie a suferit un proces asiduu de "lobotomizare" – spalare pe creier ? Nu de ieri, de azi – ci de mii de ani marile adevaruri au fost pastrate de mici grupuri de "elite" populatia fiind invatata cu minciuni sau "adevaruri la mana a 2-a". Hrana lipsita de nutrienti, poluare, ‘indoctrinare’ si ‘prostire’ prin mass-media, radiatii si multe, multe altele – toate au produs stricarea finului echilibru bio-chimic al creierului (si al intregului organism, la nivel fizic si energetic, de fapt). Normal, left brainerilor le e greu sa perceapa aceasta stare de fapt – oarecum ‘naturala’ pentru ei. Ei pur si simplu traiesc in suferinta si nemultumire.Ceilalti care s-au trezit vad clar nebunia, manipularea, distrugerea vietilor noastre…si am fi atat de naivi sa consideram ca ea e doar o ‘intamplare’, o consecinta naturala si ‘neintentionata in mod voit’ a civilizatiei. Nu, nu e…dar cauzele sunt mult prea ‘profunde’…
       Cand crezi ce nu e adevarat (ce iti baga societatea pe gat) si refuzi sa crezi ce e adevarat (noi descoperiri, intelesuri putin prezentate in mod oficial, cuvintele inteleptilor, documentare) vei ramane un simplu "pion", fara nici o putere. Indiferent de functia pe care o ocupi – multi "lideri" sunt cei mai mari "pioni inconstienti", iar multi oameni "simpli", cu sufletul deschis, sunt "regi" constienti, stapanii propriilor vieti,ce isi conduc viata cu hotarare si siguranta…Ei sunt usor de recunoscut.Unii prin calmul si echilibrul lor, iar altii prin tensiunile si dizarmonia pe care o creeeaza in jurul lor. Left braineri si right braineri…cum spuneam, o prapastie fara punte…
        Vin vemuri speciale. Emisferele stangi vor vedea dezastre, frica, saracie, disperare, poate chiar moarte. Cele drepte – speranta, renastere, transformare, disparitia trecutului, crearea un alt tip de viitor.Unii privesc cu teama, altii cu bucurie.
        Oare ne va fi greu sa credem ca, in cele din urma, totul se intampla asa cum trebuie? Ca transformarile planetare, la nivel climateric, social, financiar sunt doar efecte ale transformarilor constiintei ce au loc in acest Sistem Solar si pe Pamant ? Nu avem cum sa le impiedicam – putem doar sa gestionam influenta lor asupra noastra. Sa le asistam sau sa refuzam sa ne deschidem spre un altfel de viata, spre intelepciune, spre bucuria de A FI.Si sa credem, iar apoi sa cunoastem ca schimbarea nu presupune neaprat suferinta. E nevoie doar sa ne ‘mutam’ in emisfera dreapta…

       (Marius Stan)

Un comentariu:

  1. Folosind excesiv emisfera dreapta in urma pierderii fiintei celei mai dragi ,unicul fiu, am imbolnavit urechea stanga care tiuie fara incetare, in termeni medicali, tinitus.

    RăspundețiȘtergere