marți, septembrie 21, 2010

Fila 185 : Scrisori din Cer - Renuntati la griji !!!

Deschideti-va  fereastra mintii, publicata pe: 11 Septembrie, 2010

Dumnezeu  a spus:
 Toate  ingrijorarile voastre sunt degeaba. Va ingrijorati daca da si va ingrijorati  daca nu. Va ganditi la toate posibilitatile periculoase. Va ingrijorati cu  privire la ingrijorare. Ar trebui sa stiti pana acum ca ingrijorarile va trag  in jos.
  Inlocuiti  ingrijorarea cu libertatea. Sunteti liberi! Sunteti fiinte libere pe Pamant!  Sunteti liberi sa nu va ingrijorati. Ingrijorarea va pregateste pentru dezastru, mic sau mare. Sunteti liberi sa nu va ingrijorati. Nu trebuie sa va puneti in situatia de a trece prin ea.
  Procesul rasuflat al ingrijorarii va duce pe un drum pe care nu vreti sa mergeti. Faceti o schimbare in viata voastra. Nu vi s-a dat un procent de ingrjiorari. Nu exista  o anumita cantitate de ingrijorare pe care trebuie sa o aveti in cursul  vietii voastre. Daca un asemenea procent ar fi existat, l-ati fi indeplinit  acum mult timp.
  In locul  incertitudinii pentru care va ingrijorati, oferiti-va un cadou. Daca sunteti  fermieri si va ingrijorati in privinta recoltei, imaginati-va frumusetea  recoltei voastre, in momentul aparitiei ei. Imaginati-va bogatia ei. Incetati sa  va mai imaginati ca e seceta sau inundatie.
  Daca va  ingrijorati in privinta bolii, oferiti-va darul de a va imagina sanatatea. Fiti  realisti. Bineinteles ca de multe ori ati scapat neatinsi de griji. V-ati  ingrijorat din plin si totusi ati avut o recolta buna. V-ati ingrijorat din  plin, si ati avut o sanatate buna. Schimbati-va defectul de a va face  griji si de a va intreba, in calitatea de a va gandi la ceea ce va doriti cu  ardoare.
  Ingrijorarea este  precum o iritatie a pielii. O scarpinati incontinuu. Scarpinatul nu este un  leac. Vreti ingrijorare sau vreti sa va indepartati de ingrijorare? Eu spun sa  va indepartati. Ingrijorarea nu este un animal de companie, pe care sa il  pastrati. Binecuvantati-va si nu va mai ingrijorati.
  In loc sa va  ganditi la toate dezastrele care se pot intampla, ganditi-va la toate binecuvantarile.  Insemnati-le. Binecuvantarile sunt in drum spre voi. Binecuvantarile au ajuns  deja. Binecuvantarile sunt rezervate pentru voi. Ele sunt o concluzie evidenta.
  Ingrijorarile, pe  de alta parte, sunt simpli vagabonzi pe care i-ati cules de pe strada. Sau ele  sunt ca niste plante de care ati avut grija, una cate una. Priviti-le cum cresc, dar nu produc fructe. Ele nu produc decat si mai  multe griji. Ele sunt precum iritatia pielii. Cu cat va scarpinati mai mult, cu  atat va scarpinati si mai mult..
  Eu spun ca, acum, voi trebuie sa lasati grijile sa iasa pe fereastra. Deschideti fereastra mintii  voastre si dati drumul grijilor. Ele nu merita sa le pastrati. Nu numai ca nu merita, dar sunt si dureroase. Nu au nicio valoare si nu aduc decat durere.
  E posibil sa spuneti  ca nu va puteti opri din a va ingrijora despre un lucru sau altul. Eu spun ca  va puteti opri. Ingrijorarea nu este precum un loc de munca, pe care  trebuie  sa il pastrati. Nu avcti tot  timpul din lume, ca sa va ingrijorati. Ati hranit toate grijile din lume.  Niciuna nu v-a scapat. Va spun sa scapati de griji.
 Poate ca  dispuneti de prea mult timp. Atunci luati-va un al doilea loc de munca, sau  oferiti-va voluntar undeva, sau tricotati un pulover. Daca tricotati un  pulover, veti incepe sa va faceti griji in privinta ochiurilor ratate? Mai bine  asa, decat toate celelalte griji pe care le-ati nutrit.
  Grijile sunt  precum varsatul de vant. Pur si simplu, nu il vreti. Nu va sunt de folos. Nu va  mai faceti griji si nu va mai trebui apoi sa va refaceti de pe urma lor. A  va face griji este o boala a mintii. Exista un leac. Incetati sa mai acceptati  griji. Grijile nu sunt menite a fi un mod de viata pentru voi.
  Ele sunt o  pedeapsa de care trebuie sa va eliberati singuri. Eliberati-va de griji, chiar  acum. Va multumesc.
 Tradusa de Andreea Florea
Dragii mei, va reamintesc faptul ca Editura For You a publicat un volum cu Scrisori din cer, scris de Gloria Wendroff, pe care o gasiti aici.
Scrisorile sunt absolut autentice. Gloria a fost si la Bucuresti si a tinut un seminar in care a aratat modul de a primi "scrisori din cer".

Un comentariu:

  1. Un artico foarte bun! `Va ingrijorati cu privire la ingrijorare.` :)) Asa e! Mereu am facut asta. Uneori reusesc sa ma las de bagajul asta care nu e necesar, alteori nu, si incep sa ma ingrijoresc pentru fiecare fleac!
    Ms pentru postare!

    RăspundețiȘtergere