Zâmbetul, râsul inocent, un hohot de râs sau de ce nu un râs homeric, acestea sunt invitațiile mele pentru această zi minunată.
Cand râdem, tragem aer in plamani cu peste 100 km/h si folosim intre 15 si 53 de mușchi. Zece minute de râs au efectul unei ore de meditație.
Râsul are o uriașă putere vindecătoare. El vindecă atât trupul cât și sufletul. De multe ori, râsul este folosit de organismul nostru ca o armă prin care ne descărcăm de tensiunea acumulată.
În vremea comunismului erau la modă bancurile, inclusiv bancurile politice. Aceasta era modul în care omul obișnuit evada din cotidian, prin râs. Chiar și în lagărele naziste sau în gulagul sovietic se auzeau hohote de râs.
Noi oamenii avem nevoie să râdem. Până și un simplu zâmbet trimite endorfine în corp generând o senzație de plăcere.
Râsul ca și căscatul sunt contagioase. Specialiștii spun că femeile râd mai mult decât bărbații. Dar, bărbații sunt cei care fac cele mai multe glume.
Omul se naște cu capacitatea de a zâmbi și respectiv de a râde. Aceast lucru nu-l învățăm pe parcurs.
Totuși, noi am uitat să râdem. Grijile, necazurile, stresul ne fac să râdem din ce în ce mai puțin.
Budismul a înţeles de mult valoarea terapeutică a râsului, dar nu şi religia creştină. În evul mediu râsul era considerat de către biserică drept un fel de păcat, iar unii clerici le spuneau credincioşilor „Iisus nu a râs niciodată”.
Dalai Lama a fost întrebat ce hobby are. El a răspuns că îi place să râdă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu