sâmbătă, august 18, 2012

Iubire - sex - relații ( 12 citate )


Există oameni deosebiți, oameni care luminează cu înțelepciunea lor sufletele dornice de cunoaștere. Astăzi v-am ales-o pe Byron Katie. Am extras din cartea “Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării şi schimbă lumea” 12 perle de înțelepciune. Am avut sentimentul pe care-l are o albină pe un câmp de flori. Nu poți culege nectarul decât de la un număr mic de flori și asta te supără. Atunci, îți aduci aminte că mai sunt și alte albine, și asta te bucură. Prin urmare, v-am ales 12 flori din capitolul “Despre iubire, sex şi relaţii”. Sper să vă placă această selecție.

  1. Personalităţile nu iubesc; ele vor ceva. Iubirea nu caută să obţină nimic. Ea este desăvârşită. Nu vrea nimic, nu are nevoie de nimic, nu impune condiţii (nici măcar pentru binele ei personal). Aşadar, atunci când îi aud pe oameni că spun că iubesc pe cineva şi vor să fie iubiţi la rândul lor, ştiu că nu vorbesc despre iubire. Ei vorbesc despre altceva.
  2. Singura posibilitate de a te face înţeles de alţii este să te înţelegi pe tine însuţi. Este o responsabilitate neîncetată. Aşadar, dacă pui întrebări şi vezi că ceea ce este e şi ceea ce vrei tu să fie, va fi sfârşitul oricărei decizii pe care ai fi luat-o pentru altcineva. Nu va mai trebui să iei decizii. Nu vei lua decizia de a-l tortura pe celălalt, până ajunge să te înţeleagă. Acea persoană va continua să-ţi arate că înţelegerea ei nu e treaba ta.
  3. Un da nesincer este un nu pentru tine însuţi.
  4. Atunci când un gând provoacă suferinţă, este un semn că nu e adevărat.
  5. Toate sfaturile pe care i le-ai dat partenerului, în realitate, ţi le-ai adresat ţie însuţi.
  6. Odată ce te deschizi să primeşti iubire, îţi pierzi întreaga lume. S-a terminat. Iubirea nu mai lasă loc de nimic.
  7. Iubirea spune: „Te iubesc, orice-ar fi”. Iubirea spune: „Eşti minunat aşa cum eşti”. Iar acesta este singurul lucru care poate vindeca; numai aşa te poţi uni cu restul. Dacă eşti de părere că fiinţa de lângă tine ar trebui să fie altfel decât este deja, înseamnă că n-o iubeşti. În acel moment, iubeşti persoana care va fi după ce vei fi terminat să o manipulezi. Până nu corespunde imaginii pe care o ai despre ea, este ceva de care te poţi dispensa foarte uşor.
  8. Noi suntem iubire şi nu avem de ales în această privinţă. Iubirea este fiinţa noastră. Este ceea ce suntem noi, fără poveştile noastre.
  9. Durerea începe din clipa în care crezi gândul că ar trebui ca toată lumea să te iubească. Eu spun de multe ori: „Dacă aş spune o rugăciune, aceasta ar suna astfel: Doamne, cruţă-mă de dorinţa de a primi iubire, aprobare şi apreciere. Amin.” A căuta iubirea şi aprobarea altor oameni presupune că nu eşti întreg.
  10. Atâta vreme cât vei crede într-un concept, orice concept, îl vei impune asupra soţului, soţiei, iubitului, copiilor tăi. Mai devreme sau mai târziu, când nu vei obţine ceea ce vrei de la ei sau îţi vor pune în pericol ceea ce crezi tu că ai, îţi vei impune acest concept asupra lor, până când simţi că eşti înţeles. Aceasta nu este o presupunere – este ceea ce facem. Noi nu suntem ataşaţi de oameni; suntem ataşaţi de concepte.
  11. Până când nu eşti loial faţă de tine însuţi, nu poţi fi loial faţă de o altă persoană.
  12. Lucrul pe care nu vrei să-l pierzi nici în ruptul capului – l-ai pierdut deja. Poate n-ai remarcat încă asta şi poate îţi va lua un timp ca să plângi după el, dar după toate acestea vei putea înţelege că n-ai avut niciodată ce să pierzi.

Pune-ţi gândirea sub semnul întrebării şi schimbă lumea” de Byron Katie va apărea la Editura For You, care a publicat de aceeași autoare cartea “Cine ai fi tu fără povestea ta” și care poate fi găsită aici: http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=108



Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2012/08/11/byron-katie-12-citate-despre-iubire-sex-si-relatii/#ixzz23qI8F3Aw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu