duminică, februarie 10, 2013

Stiinta spiritului de Jordan Duchnycz



Lectia 2 – Chakrele

Omule, cunoaste–te pe tine insuti si astfel vei cunoaste universul si pe Dumnezeu.Pitagora

Salutare! Bine ati revenit! Asa cum spuneam in lectia 1, lumea actuala este intr– o stare foarte dizarmonica. Cativa oameni au spus ca am fost intotdeauna dizarmonici, iar acest lucru este adevarat. De fapt, de vreo 13.000 de ani, suntem din ce in mai dizarmonici. Acest lucru se afla in ADN – ul nostru si este ceva prin care trece specia noastra. Cu toate acestea ne aflam la sfarsitul ei si NICIODATA nu vom mai fi aici, din nou.
Nu suntem acordati cu noi insine, iar constiinta de masa incepe sa inteleaga acest lucru. Insa motivele nu sunt ”doar” politicile rele sau lacomia – acestea sunt doar manifestari pe termen lung ale problemei reale, care se afla la un nivel mult mai individual. Adevarata problema este modul nostru vechi de gandire, care creeaza tensiuni la fiecare nivel. Acest lucru va deveni mai clar, pe masura ce lectiile merg mai departe.
Acum trecem printr– un fel de schimbare spre o stare de fiintare foarte noua, un mod nou de gandire si o intelegere diferita a realitatii unice. In lectia de azi, voi vorbi despre chakre si cum putem deveni mai acordati cu noi insine si cu cei din jurul nostru, pe mai multe nivele.
Introducere
Acum, ca sa putem intelege chakrele, mai intai trebuie sa intelegem bazele Luminii si ale Culorii. Daca treci lumina pura, printr– o prisma, ea se va sparge intr– un spectru de 7 culori. Rosu, Galben, Verde, Albastru, Indigo si Violet. Recunoastem acest spectru, de obicei, in curcubee sau, si mai des, in paleta de baza a Photoshopului. Acest spectru cunoscut de noi este baza fiecarei culori vizibile din existenta.
Ceea ce e posibil sa nu stiti despre culoare este ca fiecare are propria ei vibratie. Rosul are lungimea de banda cea mai lunga si frecventa de vibratie cea mai lenta. Recunoastem acest lucru, ca fiind cald si stimulator. Violetul are lungimea de banda cea mai scurta si cea mai rapida frecventa, asa ca noi o recunoastem ca fiind racoroasa si relaxanta. Nu cred ca trebuie sa descriu ce se intampla intre aceste doua culori – este doar o schimbare de frecventa. Aceasta cunoastere de baza va va uimi in urmatoarele cateva lectii – dar, mai intai, trebuie sa vorbim despre unele lucruri. Acum, prin stiinta moderna am aflat ca anumite culori pot stimula activitatea mentala, iar altele pot calma mintea. Stim ca avem nevoie de energia luminii, pentru a ne hrani creierul, emotiile, corpul fizic si, poate, cel mai important, chakrele noastre.

Deci, ce este o chakra? Cuvantul chakra vine din sanscrita si inseamna roata – o chakra este un vortex – o roata care se roteste circular, in interiorul corpului. Asta formeaza un vacuum in centru, care atrage energie la un nivel de vibratie. Poate atrage orice – de la vibratia culorilor, la microunde sau energie si emotiile oamenilor cu care venim in contact. Acest lucru lucreaza in tandem cu taramul gandurilor despre care am discutat saptamana trecuta, deoarece gandurile se afla la un nivel vibratoriu.
Prin urmare, chakrele sunt puncte energetice, dispuse vertical din varful capului, de–a lungul sirei spinarii. In functie de modul in care le privesti, exista 7, 8 sau 13 chakre primare, dar mai sunt si alte sute mai mici, mai putin importante, peste tot in corp. Mai tarziu vom vorbi despre cele 8 pana la 13, dar pentru moment ramanem la cele 7 de baza.

Chakrele voastre sunt un fel de motor eteric al sufletului. Nu doar ca ele atrag energie, ci fiecare radiaza o vibratie si guverneaza un organ sau glanda importanta, conectata cu alte parti ale corpului care rezoneaza pe aceeasi frecventa. Daca chakrele sunt aliniate si echilibrate vei fi mai fericit, mai sanatos si mai acordat cu tine insuti.
Atunci cand o chakra nu este echilibrata, pana la urma afecteaza organele si glandele cu care este conectata si face ca si chakrele din jur sa se dezechilibreze, creand astfel o reactie in lant si multe dezechilibre corporale. O chakra este dezechilibrata, atunci cand este supra–activata, sau prea putin activata, congestionata sau blocata. Aproape de fiecare data, acest lucru se simte la nivel mental, emotional sau fizic.
Beneficiile energizarii chakrelor voastre si a invatatului despre ele sunt legate, in principal, de armonizarea mintii, a corpului si a spiritului. Doar mintea voastra nu va poate hrani, singura, fiinta – asa cum nici o dieta corecta nu va poate rezolva toate problemele. Prin chakre poti invata sa te echilibrezi si sa intri intr–o stare de constiinta mai sanatoasa.
Asa cum am spus mai devreme, fiecare chakra este conectata cu o glanda sau cu un organ care guverneaza o anumita parte a corpului. Ordinea chakrelor incepe, de fapt, de jos in sus, cu rosu si isi schimba vibratiile la fiecare chakra, pana ajunge la violet.
Inainte de a trece mai departe, ganditi–va la urmatorul lucru. Atunci cand desfaci lumina obtii 7 culori. Acestea sunt cele 7 culori care va leaga corpul fizic. Ce ai vedea, daca ai privi un om printr–o prisma eterica? Suntem Fiinte de Lumina? Gandeste–te la asta! Ce e mai interesant e ca fiecare chakra are o trasatura specifica, conectata cu un anumit organ sau cu o anumita glanda. Prima chakra este supravietuirea si este conectata cu glandele suprarenale. Urmatoarea este sexul sau interactiunea, conectata cu gonadele. A treia este forta sau ego–ul si este legata de pancreas. A patra este iubirea si este conectata cu timusul. A cincea este exprimarea si se afla la nivelul tiroidei. A sasea este chakra celui de al treilea ochi – care este psihic si intuitiv si este conectata cu glanda pituitara. In sfarsit, avem chakra coroana, care este chakra spirituala, conectata cu glanda pineala.
Supravietuire, sex, forta, iubire, exprimare, intuitie, spiritual. Acestea sunt cele 7 trasaturi pe care noi le crestem si care reprezinta miezul fiintei noastre. Stiti vreun moment cand v–ati luptat cu ego–ul vostru sau cand vi s–a parut ca nu aveti inima sau ca nu va puteati exprima? Daca voi – sau cineva cunoscut voua – are o problema, exprimand prea mult sau prea putin una dintre aceste trasaturi, motivul pentru care se intampla acest lucru este un dezechilibru al chakrelor.
Ok, acum stim care sunt chakrele si, cu toate acestea, nici macar nu am inceput sa zgariem suprafata acestui subiect. In continuarea acestei lectii, vreau sa va vorbesc de metodele de deschidere, activare si incarcare a chakrelor voastre. Cred ca asta va este mai de folos, in acest moment.
Dupa cum stiti, am discutat deja ca fiecare chakra rezoneaza cu o culoare. Daca purtati culori care i se potrivesc unei chakre, acest lucru o va face sa rezoneze. Imi amintesc ca in momentul in care am inceput sa invat despre asta, toate chakrele mele erau inchise, mai putin chakra gatului, care era mult prea deschisa. Motivul care a determinat acest lucru era dormitorul meu, vopsit in albastru si in care, in fiecare noapte, chakra se incarca in acel loc.
Lumina Soarelui este sursa si furnizoarea principala de lumina, caldura si energie. Lumina solara este ea insasi formata din energie, sub forma razelor cosmice, a razelor gamma, a razelor X, raze vizibile de lumina, raze infrarosu, microunde si chiar unde radio. Daca stai o jumatate de ora la Soare, beneficiezi de o puternica incarcare a chakrelor.
Este bine sa mananci alimente care se potrivesc culorii chakrelor – rosiile si merele sunt bune pentru chakra radacina, verziturile sunt bune pentru inima? Nu–i asa ca asta te face sa vrei sa mananci mai sanatos?
Baile colorate sunt o modalitate relaxanta de a deschide o chakra. Exista un fluid organic de dizolvat in apa, care schimba culoarea acesteia. Doar stai si te relaxezi, in timp ce chakra se deschide chiar de la apa.

In sfarsit, cea mai buna modalitate de a–ti deschide chakrele este cu mainile si sunt persoane care stiu sa o faca. Medicina a dovedit ca toxinele si impuritatile, inclusiv gandurile negative, chimicalele si alti poluanti iti pot influenta corpul. Daca sunt multe, pot manifesta dezechilibre ale chakrelor care, ulterior, ne pot afecta la nivel mental si fizic. Vindecarea traditionala din prezent nu este capabila sa ne vindece sau sa ne aline total simptomele sau bolile, deci depinde de noi sa ne imbunatatim sanatatea.
Nu putem uita totalitatea fiintei noastre. In societatea de astazi punem prea mult acces pe independenta si prea putin pe interdependenta. Chakrele noastre sunt interdependente si pentru a le ingriji pe toate, au nevoie de totalitatea fiintei noastre.

Cam asta este baza pentru chakre! Credeti sau nu, de abia am inceput sa zgariem putin suprafata acestui domeniu incredibil si complex. Totusi peste cateva saptamani va aparea un nou clip despre chakre. Saptamana viitoare, ne vom ocupa de creierul – stang si cel drept – dar si de Copii Indigo si de superdotati extrasenzorial!
Ne vedem saptamana viitoare!
Si asa este!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu