joi, octombrie 14, 2010

Fila 202 : Hartuirea...

     "Hartuiala nu este noua in scoli. Tin minte cateva incidente in care, copil fiind, am fost hartuita sau in care mi-am aparat fratele mai mic, de hartuiala celor mari. Avem de a face cu mai multa hartuiala in scoli in prezent, sau se intampla altceva? Ceea ce vedem in zilele noastre pare mult mai agresiv si cu consecinte mai grave (nu imi amintesc sa fi auzit atunci de copii hartuiti care sa se sinucida). Cred ca acesti copii hartuiti sunt mai putin capabili sa tolereze acest gen de tratament. Si reactia lor mult mai puternica vorbeste despre dorinta lor de a se martiriza pentru a atrage atentia asupra acestei situatii, astfel incat ea sa poata fi eliminata.
     Tin minte o fata de la scoala, care era hartuita de colegii nostri. Era blanda, atenta si foarte tacuta si nu am inteles niciodata de ce se luau copiii de ea. Eram prietene si obisnuiam sa ii spun sa se apere, dar ea nu o facea niciodata. Le spuneam profesorilor atunci cand ceilalti copii erau rai cu ea, dar ei nu faceau niciodata nimic sa opreasca aceasta hartuiala. In cele din urma ea s-a mutata de la scoala si nu am mai vazut-o de atunci. Nu facea nimic care sa merite acele comentarii si glume crude, toate acele rautati care i se faceau. Privind in urma, simt ca acei copii se simteau amenintati de ea si reactionau fiind rai, in loc sa ii raspunda energiei ei blande si iubitoare.
     Si atunci de ce vedem asa de multe astfel de intamplari acum? Cred ca energia Indigo si Cristal trezeste in altii potentialul propriu de a intrupa in ei insisi, aceste energii. Si ei raspund fie acceptandu-le, fie respingandu-le. Pe cat de greu este de inteles de ce bunatatea sau vibratiile superioare pot determina pe cineva sa actioneze cu atata cruzime, cu atat este mai greu de inteles de ce atat de multi oameni raspund unei energii diferite de a lor. Vedem aceeasi situatie, atunci cand oamenii aleg sau nu calea cresterii spirituale, atunci cand ei ne resping lumina, sau o folosesc pentru a-si lumina propria cale.
     Avem dovezi de hartuiala, pretutindeni in jurul nostru. Acest lucru nu se intampla numai in scoli. Ea reprezinta respingerea anumitor energii si oamenii fie imbratiseaza schimbarea, fie se tem de ea si ii raspund din vibratiile lor cele mai joase. Hartuiala politica face parte din decor.Chiar daca ne-am dori sa credem ca lumina scoate la iveala ce este mai bun in oameni, pentru multi ea lumineaza pur si simplu partea cea mai intunecata si de acolo reactioneaza. Ceea ce putem face pentru copiii nostri este sa stim ce se intampla in vietile lor, sa fim atenti la comunicarea lor verbala sau tacuta si sa ii invatam sa se apere. Copii care se martirizeaza pentru a scoate aceasta situatie la lumina isi fac treaba si sper ca intr-o buna zi nu va mai fi nevoie de asa ceva. Rugaciunile si compasiunea mea se indreapta catre parintii ai caror copii aleg sa isi ia viata, pentru ca nu pot face fata hartuilelilor. Este o dovada trista a lucrarii care este inca de facut si a problemelor cu care se confrunta cei veniti sa schimbe lumea."( Jennifer Hoffman )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu