luni, aprilie 02, 2012

Fila 283 : Construim o lume noua

Salutari de Acasa
Venim cu o energie incredibil de reconfortanta. Am patruns pe taramul asteptarilor voastre, vazand ca sunteti in cautarea raspunsurilor, indrumarii sau a unui imbold in directia potrivita – un imbold care sa va aduca validare si sa va confirme ca faceti exact ce trebuie sa faceti. Sa va explicam mai intai ca, de acum inainte, viata voastra se va desfasura fara o parte din aceasta validare.
Este foarte greu pentru voi sa va validati calea numai cu un singur pas, dar cu cat mai departe mergeti pe cale, cu atat va veti obisnui mai usor cu capacitatile voastre creatoare. Despre asta este vorba. Dorim sa va aducem astazi in atentie, o imagine a voastra vazuta dintr-o alta perspectiva – una pe care nu ati mai luat-o in considerare pana acum. Aceea a trecerii voastre prin diferite nivele a ceea ce noi numim omenire.
Pe parcursul istoriei voastre, ati trecut prin multe evolutii, cea de acum avand insa mai multe nivele diferite. Acest proces evolutiv anume, pe care il traiti acum, nu implica numai fiinta voastra fizica, deoarece ati ajuns pentru prima data intr-un punct in care purtati mai mult din propriul suflet si din Lumina voastra. Sunt schimbari care se petrec chiar acum, in fiziologia voastra, deoarece aceasta incepe sa se transforme la anumite nivele cu care nu sunteti familiarizati. Nervul vag va deveni foarte important pentru multi dintre voi, pe masura ce veti incepe sa intelegeti ca este legat de interactiunea voastra cu restul lumii. Prin intermediul acestui nerv, corpul fizic simte alte spirite si emana, in acelasi timp, propriul suflet, in vederea realizarii de conexiuni.
Atingerea unor noi inaltimi, prin intermediul nuantelor armonice

Ati discutat astazi, aici, despre a indeparta voalul si despre a vedea conexiunilor pe care le aveti unii cu ceilalti. Dorim sa vorbim si despre armonie, pentru ca aceasta va reprezenta unul dintre elementele cele mai importante cu care oamenii vor trebui sa invete sa lucreze: armonia energetica. Asadar, cum se pot armoniza doua energii? In primul rand, sa revenim si sa va descriem ce consideram noi ca este armonia, astfel incat sa puteti intelege acest concept. Daca loviti repetat doua note foarte apropiate, pe claviatura unui pian, veti canta „Valsul Puricilor”(care este tolerabil dar agasant). Asta se intampla pentru ca avem de-a face cu doua note care sunt atat de apropiate, incat nu se intalnesc la intervale regulate, adica nu se sustin una pe cealalta. Ele sunt doua note unice, care insista sa fie total diferite una fata de cealalta. Doar atunci cand te muti la o distanta confortabila pe claviatura, poti sa canti ceea ce se numeste un acord, in care doua note se suprapun la intervale regulate. Nu numai ca se sustin una pe cealalta, dar pot crea impreuna un al treilea ton pe care il auziti ca fiind armonic. Este ceva magic, atunci cand ascultati muzica si aceasta va aduce atat de multe armonici si nuante. In acorduri puteti auzi combinarea a trei note aflate in armonie. Prima nota, initiala, reprezinta prima parte a armonicei, a doua o complimenteaza pe prima si a treia este rezultatul pe care il auziti. Ceea ce incercam sa va spunem este ca urechile voastre pot auzi numai anumite note. Exista niveluri superioare de nuante ale armoniei, pe care voi nu le puteti auzi dar noi putem. Exista niveluri superioare ale armoniei, care au o raza de actiune mult mai ampla decat ati avut voi, ca indivizi, ocazia sa experimentati – si, din aceasta cauza, armonia devine atat de importanta pe aceasta planeta, acum.
Durerea – Schimbarea rolului
Dupa ce v-am explicat ce inseamna armonia, sa va mai spunem cate ceva si despre incercarile care stau in calea obtinerii armoniei, acolo unde va aflati voi acum. Sa observam o trasatura umana, care v-a insotit pe fiecare dintre voi, iar si iar. Este cunoscuta ca reprezentand unul dintre principalii factori motivationali ai intregii omeniri. Despre ce este vorba? Despre durere, despre ceea ce voi traiti ca fiind durere – iar ea constituie o motivatie foarte mare. Ati folosit-o pe planeta Pamant, iar si iar, fie pentru a face, fie pentru a nu face anumite lucruri. Daca va uitati la vietile voastre, multe dintre structurile voastre zilnice sunt facute pentru a evita o anumita durere. Atunci cand incepeti sa inlaturati voalul si incepeti sa vedeti in cat de multe feluri sunteti conectati, prima lectie pe care o descoperiti este aceea ca durerea e traita in colectiv. Prin urmare, se poate sa simti durere, fara ca ea sa iti apartina pentru ca durerea este numai un purtator temporar al unui dar. 
Gasiti darul pe care il poarta si durerea nu va mai fi necesara, putand fi eliberata. Exista de fapt frumusete, in intunecimea ei. Deoarece traiti intr-un camp al polaritatii, ati ajuns sa va obisnuiti sa judecati totul ca fiind bun sau rau. Va spunem, dragilor, ca nu exista nici bine si nici rau. Totul este undeva la mijloc, in functie de locul unde vreti voi sa il asezati, la un moment dat. Ce va cerem noi, este sa gasiti frumusetea din intuneric – chiar si in durerea pe care inca o purtati sau o simtiti.
Fiecare aveti o durere a vietii, pe care o purtati cu voi. Unii dintre voi au rezolvat-o, dar ea a ramas inca bine asezata in partea dulce-amaruie a inimii voastre. Durerea reprezinta o motivatie imensa in viata. Ganditi-va numai la omenesti de exprimare a creativitatii, cum ar fi muzica, poezia sau filmele. Multe dintre ele sunt scrise pornind din durere, din experiente dureroase sau neobisnuite, prin care va este dat sa treceti. Ce va cerem noi este sa va pregatiti pentru acest nou nivel pe care se gaseste omenirea, acum – si sa nu asteptati sa va confruntati cu toate elementele schimbarii, deodata. Uitati-va mai indeaproape la buna durere care a facut parte din viata voastra pana acum si care v-a motivat intr-un fel sau v-a modificat, in permanenta, directia. Chiar daca am putea sa o scoatem din voi acum, voi tot nu i-ati da drumul, pentru ca ati platit-o atat de scump, incat asta o face cu adevarat foarte valoroasa in ochii vostri. Gasiti o cale de a-i multumi durerii. Daca ati recunoaste beneficiile ei, ati trece cu bucurie, prin experienta respectiva – asa cum o face spiritul, de cele mai multe ori. Omenescul din voi sau reactia animalului cu care v-ati contopit sunt cele care repeta, iar si iar, anumite tipare, atunci cand se afla in cautarea succesului, pe diferite nivele.
De multe ori, atunci cand treceti de la un nivel la altul, adevarul vostru se transforma in directia unei mai bune intelegeri. Asa apar multe dintre schimbarile pe care intreaga omenire le va avea de analizat, in cautarea raspunsurilor. Cel mai important este sa nu uitati faptul ca voi sunteti cei care construiesc un Pamant nou, umplut cu vibratiile si particulele de praf pe care le-ati adunat cu totii. Ochii vostri sunt deschisi si nu e nevoie decat de intentia voastra, de dorinta exprimata ca gand. Acele particule se vor aduna intr-un mod magic – si astfel, veti crea un Pamant nou, pe care sa traiti. Inseamna asta ca veti trece pe alta planeta? Nu. Se va intampla chiar aici. Intrebarea pe care v-o punem este: sunteti gata sa pasiti pe acest Pamant? Sunteti gata sa fiti deplin responsabili de gandurile voastre? Sunteti gata sa fiti creatorii propriului destin? Sunteti gata sa indepartati voalul? Toate acestea se intampla acum. Cu fiecare treapta pe care o urcati, oamenii indeparteaza, in colectiv, o mica parte a voalului, indiferent de latimea de banda pe care se afla. Indiferent daca sunteti in gama vibratiilor superioare sau in zona vibratiilor celor mai joase de pe planeta Pamant, de acum inainte va miscati cu toti impreuna – si asta functioneaza. Va miscati mai repede decat viteza iubirii. Va miscati cu toata sinceritatea, mai repede decat a putut sa anticipeze, oricare dintre cei aflati de partea aceasta a voalului.
Filtrele exterioare au fost indepartate
Pe tot globul, la diverse nivele, multi incep sa atraga atentia cu cererile lor pentru o lume mai buna, deoarece aceasta evolutie nu are loc numai in domeniul spiritualitatii. Ea atinge fiecare persoana. Exista momente in care e necesar chiar sa calatoriti pe un val de energie, care ii poate ajuta pe toti oamenii de pretutindeni, sa isi modifice si sa isi schimbe vibratia, in scopul atingerii nivelului urmator. Lucrul acesta se intampla acum, sub forma a ceea ce voi numiti virus gripal. Astfel se pot deschide rapid posibilitati noi pentru multi oameni. Cand treceti printr-o astfel de boala, nu mai sunteti aceeasi persoana. De ce? Este foarte simplu. Vibrati in mod diferit. Asta inseamna ca fiecare boala va va conduce cu un nivel mai sus? Nu, inseamna ca boala face, pur si simplu, parte din procesul vostru. Boala nu este intotdeauna un semn ca e ceva in neregula, cu toate ca, in general, oamenii tind sa creada ca asa este. Trebuie sa intelegeti ca sunteti vindecatori. Multi dintre voi ajuta alti oameni sa faca pasii necesari si sa se adapteze la aceasta energie noua, sa traiasca in aceasta energie si sa o foloseasca zi de zi. Acesta este cel mai intelept sfat pe care putem sa vi-l putem da voua, Vindecatorii Luminii – sa nu uitati, sa stiti ca va aflati aici, pe Pamant, cu un scop. Este la fel de important si sa fiti constienti de faptul ca aveti tot ce este nevoie pentru a va face lucrarea.
Re-echilibrarea ego-ului
Multi dintre voi veti fi chemati intr-un loc nou sau va veti trezi, brusc, fara sprijinul pe care il aveati inainte. Va veti intreba cu ce ati gresit si de ce nu sunteti sustinuti de univers. Stiti ca spiritul vostru este acolo, puteti simti directia si energia lui, dar nu puteti intotdeauna sa il acordati cu propriile miscari si emotii. Armonia – cum sa va armonizati cu altcineva? Este usor pentru Pastrator sa se uite si sa vada ca a cunoscut, de fapt, absolut toate aceste fiinte – pe multe dintre ele, timp de multe vieti la rand. Dar nu e usor sa isi aminteasca asta, atunci cand nu suntem cu el. Este un voal tipic, care va opreste sa va reamintiti rolul – si atunci, inlocuiti acest rol, construind ceva numit ego.
Ego-ul reprezinta sentimentul vostru de sine. Este sentimentul separatiei si nu al unitatii. Din cauza acestui sentiment al separarii si din cauza identitatii voastre ca fiinta umana, multi dintre voi credeti ca ego-ul trebuie sa se restranga. Veti avea intotdeauna nevoie de ego – dar, atunci cand evoluati, e nevoie ca el sa se echilibreze. Aveti nevoie de acest mod de sustinere a sentimentului de sine, pentru a putea pretinde ca sunteti oameni.
Foarte simplu spus, intelegerea de baza a energiei voastre va deveni diferita. Inapoi la durere, pentru un moment. Care este cea mai mare durere pe care o poate suferi un om? Ei bine, va putem spune ca Pastratorul si-a rupt multe oase la viata lui. A suferit multa durere, dar nicuna nu se compara cu durerea emotionala pe care simtit-o, atunci cand a trebuit sa isi schimbe perceptia legata de ceea ce este ego-ul sau. Vom repeta. Voi construiti aceste structuri numite ego, pentru a va gazdui identitatea ca fiinta umana. Apoi, cand simtiti o unda emotionala, cand cineva va dezamageste, va raneste sau va reflecta imaginea, cu atata acuratete incat va permite sa va vedeti, cu adevarat, propriile defecte, ideea voastra de ego se fisureaza si asta doare pana in strafunduri. Asta este cea mai mare durere. Daca acum armonizati durerea si cautati frumusetea in durere, va spunem sa faceti acelasi lucru si cu ego-ul. Gasiti-i frumusetea. Nu este nevoie sa scapati de el, pentru ca este parte din voi. Daca puteti sa va construit un ego flexibil, puteti evolua. Intelegeti ca, pana la urma, nu e vorba despre voi, deoarece problema cu ego-ul este aceea ca pare sa aiba propria lui viata. De multe ori poate fi atat de mare, incat pur si simplu blocheaza restul lumii. Sunteti familiarizati cu aceasta paradigma si multi dintre voi intreaba: „Este oare ego-ul meu prea mare, astazi?” Gasim asta foarte caraghios, pentru ca daca ati avea intr-adevar o asemenea problema, nu v-ati mai pune intrebarea. Realitatea este ca ego-ul are nevoie sa fie echilibrat in ambele directii. Nu poate fi prea sus, dar nici prea jos – si asta este una dintre cele mai mari provocari pe care le vedem. Gasiti-va echilibrul, in punctul in care va puteti ridica si va puteti declara valoarea.
Impartasiti acest mesaj pe care l-ati adus cu voi de Acasa si pe care il puteti transmite, fara sa va afectati ideea de ego. Acesta este un element pe care trebuie sa il reconstruim pe planeta Pamant, pentru ca oamenii sa poata face pasul urmator si sa traiasca astfel, ca fiinte care si-au asumat puterea. Nu trebuie sa fie o expansiune a ego-ului, ci o completa reasezare a acestuia. In loc ca ego-ul sa fie o structura rigida, lipsit complet de flexibilitate, veti putea acum sa intampinati oamenii care vin in viata voastra, spunand pur si simplu: „Imi place efectul pe care il ai asupra mea. Voi incepe sa caut frumusetea.” Acesta este un element comun – acea piesa pe care fiecare dintra voi ati adus-o de Acasa. Nu sunteti creaturi ale planetei Pamant... sunteti aici doar intr-o scurta vizita. Daca va putem ajuta sa va reamintiti de unde veniti cu adevarat, va veti reaminti si micile giumbuslucuri si reguli pe care le-ati stabilit, astfel incat sa puteti juca acest joc.
Schimbarea regulilor
Dragilor, regulile se schimba si voi sunteti cei care le schimba. Va cerem sa va faceti auzita vocea. Sa insemne asta ca voi sunteti singura voce sau ca aveti toate raspunsurile corecte? Voi creati o lume noua. Este nevoie de contributia voastra si, daca atunci cand veti incerca pentru prima data sa va faceti auziti, veti simti durere, primul lucru pe care il aveti de facut este sa va dati voie sa o simtiti. Lasati-o sa se reverse asupra voastra, ca un val si traiti-o deplin, pentru ca ea poarta un dar. Gasiti darul – si durerea se va transforma. Gasiti echilibrul in propriul ego, descoperind unde doare. Intrebati-va: ”Care este nucleul dur, rigid al celui care cred eu ca sunt?” Daca puteti, permiteti-le acestor ganduri sa vina si incorporati-le, pe masura ce inaintati in viata. Acest lucru va va permite sa va bucurati mai mult, fiind capabili sa va miscati dintr-un loc in altul si sa va jucati oriunde va place. Of, lucrurile devin prea serioase aici, asa ca vom merge dincolo sa ne jucam putin. Cam asta e ideea a ceea ce se va intampla. Voi raspanditi Lumina, cu fiecare ocazie pe care o aveti. De fiecare data cand zambiti, de fiecare data cand rostiti un adevar din inima, ochii vostri stralucesc si Lumina patrunde in tot ce va inconjoara.
Ati atins mai multe inimi decat veti sti vreodata si multi dintra voi de-abia acum incep. Este o lume noua, cea pe care voi ati creat-o. Va spunem asta si pentru ca multi dintre voi au luptat atat de mult, incat asteapta un moment in care viata sa devina mai usoara. Va spunem, dragilor, ca partea grea a trecut si ati reusit! Tot ce aveti acum nevoie este sa va modificati asteptarile. Bucurati-va de calatorie, dragilor, pentru ca sunteti creatori de miracole, dincolo de puterea voastra de intelegere si creati miracole, in fiecare moment.
Ne face o deosebita onoare sa va cerem sa va tratati unul pe celalt cu respect. Ingrijiti-va unii de ceilalti, cu fiecare ocazie pe care o aveti si deschideti-va usa unii altora. Chiar functioneaza. Amintiti-va ca este un joc nou, cel pe care il jucati – si jucati-va frumos impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu