joi, mai 13, 2010

Fila 154 : Fii magar, fii intelept

        Într-o bună zi, măgarul unui ţăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, ţăranul hotărî că măgarul şi-aşa era bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei. Aşa că ţăranul îşi chemă vecinii, că să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată şi începură să arunce de zor pământ înăuntrul fântânei. Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea şi se puse şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după multe lopeţi de pământ, măgarul se potoli şi tăcu.
        Ţăranul se duse si privi în adâncul fântânei şi rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. În curând, toata lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sari peste ghizduri şi ieşi fremătând.
      Viaţa va arunca poate şi peste tine cu pământ şi cu tot felul de greutăţi. Secretul pentru a ieşi din fântână este să te scuturi de acest pământ şi să-l foloseşti pentru a urca un pas mai sus, pentru a evolua.
       Fiecare din problemele noastre este o lectie si totodata o oportunitate pentru a evolua, pentru a pasi mai sus.Putem ieşi din adâncurile cele mai profunde dacă avem credinta., daca privim in Sus cu smerenie, cu bucurie. Foloseşte pământul pe care ţi-l arunca peste tine ca să te ridici si mai mult si nu mai face galagie.

1) Curăţă-ţi inima de ură, frică si egoism.
2) Scuteşte-ti mintea de preocupări inutile.
3) Simplifică-ţi viata şi bucura-te de ea..
4) Dăruieşte mai mult şi aşteaptă mai puţin.
5) Iubeşte mai mult şi nu uita niciodata : tu trebuie să fii soluţia, nu problema.

         Nimic nu-ti este dat intamplator, niciodata nu primesti mai mult decat poti sa duci.Sunt multe daruri minunate in Tine care asteapa sa fie descoperite si traite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu