sâmbătă, decembrie 12, 2009

Fila 75 : Obstacolele din calea noastra ( poveste cu talc )



În timpuri străvechi, un rege a dat poruncă să fie amplasat pe mijlocul unui drum o piatră de mari dimensiuni. Apoi s-a ascuns, aşteptînd să vadă dacă cineva o va muta din drum. Au venit unii din cei mai mari dregători şi curteni de-ai regelui şi au trecut pur şi simplu pe lîngă bolovan, ocolindu-l. Mulţi au fost cei care l-au învinovăţit pe rege asupra faptului că nu are grijă să menţină deschise drumurile pentru trecere, dar nimeni nu a făcut nimic pentru a muta piatra din drum.

Într-o zi a venit un om simplu, cărînd un sac cu legume. Vazînd obstacolul care bara drumul, săteanul a lăsat jos povara şi a încercat să mute piatra din loc. După mult efort depus, după multe împingeri şi opintiri, el a reuşit în sfîrşit să o urnească din loc şi să o mute la marginea drumului.
Avînd intenţia să-şi continue drumul, luă la loc în spinare sacul cu legume pe care îl căra şi numai ce iată că văzu un sac plin cu bani în locul unde înainte stătea bolovanul. Sacul conţinea foarte mulţi bani şi un bileţel din partea regelui care indica faptul că aurul era pentru acela care se învrednicise să mute piatra din mijlocul drumului.
Astfel omul a învăţat ceva ce mulţi dintre noi nu înţelegem niciodată - Fiecare obstacol constituie totodată şi o oportunitate de a ne îmbunătăţi, de a evolua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu