sâmbătă, decembrie 19, 2009

Fila 91 : Curs in creatie - BANII ( mesaj de la Quado prin Carrie Hart )


   
        Astazi vom continua Cursul nostru in Creatie! Asa cum am discutat in ultima saptamana, veti continua sa lucrati prin lectiile anterioare, creand propriul spatiu in viata voastra, alegandu-va propria disciplina spirituala si urmandu-o, obtinand control asupra mintii voastre prin meditatii si incepand sa creati o viata pozitiva, implinita si plina de bucurie! Ce vom face noi acum, consta in a ne adresa unor teme/subiecte individuale, care constituie probleme pentru multi oameni, ce merg pe calea transformarii spirituale si a evolutiei.
    Tema de astazi este legata de bani, care este o problema dificila si care creeaza confuzie multor oameni.
    Mai intai, permiteti sa discutam despre ce sunt si ce nu sunt banii. Banii nu reprezinta raul. Nu reprezinta nici binele. Nu exista aspect spiritual mai mare in legatura cu banii, dacat exista privitor la varza si la morcovi. Privitor la varza si morcovii, ei pot sa va hraneasca intr-o anumita cantitate, insa exista o limita care este sanatoasa si buna. Ceea ce va sustine si va da sanatate, poate sa va imbolnaveasca atunci cand folositi prea mult din acestea. Daca le veti stoca, vor incepe sa putrezeasca si sa se strice. Banii sunt precum acestea. Ei reprezinta ceva ce trebuie considerat viu si perisabil. Reprezinta ceva care sa fie impartasit, cat si folosit. Ei preprezinta un fragment de energie curgatoare.
    Acum, permiteti-ne sa ne adresam problemei sigurantei si securitatii. Da, banii pot sa va ofere un anumit grad de siguranta si securitate. Ca si cartofii din pivnita, este bine sa fie destui, incat intr-o iarna lunga si rece, sa nu ajungeti sa muriti de foame, deoarece viata isi are ciclurile sale, care vin si pleaca. Daca ajungeti intr-o situatie in care sa aveti putine datorii si poate destui bani economisiti, pentru a va vedea trecand printr-o iarna lunga si dificila, daca aveti acestea, cat si mijloace de trai, o cale de a obtine bani fiind in serviciu pentru altii, atunvi veti fi bine! Si pentru ceea ce aveti peste acestea, poate ca va veti intreba: “De ce as avea nevoie de mai mult? Ce pret voi plati pentru a avea mai mult? Incerc sa folosesc banii, in schimbul altor lucruri?”
    Pentru ca, in final, banii nu se pot ghemui langa voi noaptea ca sa va tina de cald. Banii nu pot tine departe boala, daca nu veti avea grija de voi, in alte moduri. Banii nu pot sa opreasca pe cineva sa moara, atunci cand a venit timpul sa paraseasca acest pamant. Banii pot face ceea ce pot face, care consta in a fi o reprezentare simbolica pentru energie si serviciu.. Asta este tot ce sunt. Toti banii din banca, nu va vor cumpara fericirea!
    Acesta este un adevar evident. Puteti afirma asta, pentru ca puteti observa multi oameni care sunt chiar fericiti si au foarte putini bani. Este adevarat si faptul ca exista multi oameni cu milioane, chiar miliarde, care nu sunt deloc fericiti. Acest lucru ar trebui sa va evidentieze faptul ca nu exista o relatie directa. Da, aveti nevoie de destui bani, pentru a pune un acoperis deasupra capului si mancare pe masa, apoi sa aveti putina siguranta pentru iarna din fata. Dar, dincolo de acestea, banii nu va vor face fericiti! Acesta este simplul adevar, desi societatea va spune opusul.
    Societatea va sugereaza, insistent, ca banii va aduc fericirea. Si oamenii va vor spune acest lucru, deoarece ei vor sa obtina banii vostri. Da, oamenii care va spun ca trebuie sa aveti o masina noua pentru a fi fericiti, pentru a gasi iubirea, pentru a avea o viata incitanta si implinita, aceeasi oameni va spun acestea pentru ca vor sa le dati lor banii vostri. Poate ca fac asta pentru ca ei cred ca obtinand banii vostri, ei, de fapt, vor fi mai fericiti! Dar nu este asa!
    Si alti oameni binevoitori va vor spune ca banii sunt egali cu fericirea, pentru ca ei confera securitate si fericire. Ei vor ca sa mergeti la colegiu si sa va luati o slujba, care sa fie sigura, ca sa nu fiti nicicand in nevoi. 
       Dar cu sufletul vostru cum ramane? Dar in ce priveste sclipirea de creativitate? Dar in ce priveste acea parte din voi care tanjeste dupa libertate, dupa exprimarea de sine si frumusete? Unde se afla acea hrana?
    Ca in orice altceva, raspunsul este prin echilibru, in echilibrarea vietii voastre intr-o asa masura, incat sa va hraniti sufletul vostru si scopul vostru din viata, prin munca ce va place, pe care poate chiar sa o iubiti, poate chiar sa simtiti pasiune pentru ea! Si daca pasiunea voastra nu va aduce bani, poate veti dori sa echilibrati viata voastra, gasindu-va alte cai de a obtine bani, care cel putin, sa nu fie dezagreabile pentru voi, doar caii de a castiga suficient, pentru necesitatile vietii. Si desigur, in acest echilibru, poate veti gasi ca este necesar, ca voi sa faceti munca ce nu va place, in mod absolut, in timp ce invatati abilitatile, care vor face adevarata voastra iubire mult mai profitabila, in momentele viitoare.Aceasta este situatia adesea si nu este o situatie de indepartat sau de care sa va plangeti.
    De fapt, daca va aflati lucrand intr-un domeniu oarecare, pentru a va sustine pe voi si familia voastra, in acelasi timp economisind banutii vostri, pentru a va cumpara propria bucata de pamant si apoi a creste cu grija, micutii puieti, pe care ii veti planta acolo, nu veti mai ofta, nu veti mai bombani si nu va veti mai plange de destinul vietii voastre. In schimb, fiti bucurosi! Fiti bucurosi deoarece sunteti puternici, sanatosi si capabili sa aratati campul vecinului vostru! Fiti bucurosi ca aveti aceasta bucata de pamant si acei puieti, de care veti avea grija si apoi de altii si de altii! Peste timp, poate peste ani, veti avea bucuria de a ingriji propria voastra livada, cat si bucuria de a-l servi pe vecinul vostru, doar daca va veti permite sa vedeti totul in aceasta lumina.
    Totul este bine. Vedeti, fericirea nu consta in posesia unei mari livezi. Fericirea consta in modul in care va simtiti, atunci cand va treziti dimineata, cand deschideti fereastra si respirati aer poraspat! Fericirea consta in modul in care va simtiti, atunci cand treceti pe camp si priviti cerul, fie ca va aflati in drum spre campul vecinului sau spre propria voastra livada. De altfel, simplu fapt de a fi in viata si de a umbla sub cerul liber, va poate umple de bucurie si incantare, daca veti permite acestea!
    Fericirea depinde de mintea voastra si de ceea ce alegeti sa puneti in ea, de inima voastra si de a hrani iubirea, in schimbul fricii.De fapt, nefericirea este legata de frica si de iluzie. Fericirea este legata de iubire si de a trai in acum, chiar acum permitandu-va sa va bucurati de acestea, nu are importanta ce se intampla! Este atat de simplu! Si nu are nimic de a face cu banii.
    Stiind acestea, de ce ar mai fi banii o enorma problema? Chiar acum, voi aveti nevoie de bani? Nu, nu daca voi stati in fata unui computer, citind acest mesaj! Evident, voi aveti suficient pentru a va simtiti bine, pentru urmatoarele cateva momente. Si acum, daca veti alege, daca va veti permite, veti putea decide sa fiti perfect fericiti! Voi puteti decide, nu are importanta situatia voastra financiara, sa va umpleti de bucurie si de pace! Chiar acum. Nimic nu are importanta!
    Pentru sporirea fluxului vostru de bani si iesirea din situatii dificile, din mormanele de datorii, pe care le-ati acumulat, in timp ce raspundeati bombardarii constante cu avertismente, ce va inconjurau din nou, acesta constituie un exercitiu mental, in combinatie cu atitudinea corecta.
       Cunoasteti puterea de a avea intentie si de a o mentine inaintea voastra, de a va alinia actiunile voastre cu gandurile voastre, incat voi sa lucrati intr-un mod coordonat, pentru a obtine orice ati ales, pentru voi-insiva! Am vorbit despre acestea si multi altii au vorbit despre ele.
    Acum, as dori sa adaug alta dimensiune aceste idei. Ganditi-va la bani, ca la ceea ce obtineti in schimbul serviciilor.
    Unii oameni au ideea ca lumea ar trebui sa-i recompenseze, doar pentru ca ei fac ceea ce vor sa faca. Insa acum, imprejurul lor exista oameni care au nevoie de altceva. Ei au ales sa nu implineasca acele nevoi, ci mai bine sa urmareasca ceea ce vor ei sa faca si apoi se plang, deoarece ei nu au suficienti bani.
    Cu alte cuvinte, puteti alege un stand sa vindeti inghetata cu fistic, deoarece se intampla sa va placa fisticul si va place sa faceti inghetata cu fistic si poate pentru ca ati cumparat fisticul la un pret bun. Oamenii pot veni la stand ziua intreaga si sa va intrebe, aveti inghtata cu vanilie sau cu ciocolata? Voi ii indepartati si trimiteti intentia universului de a face avere, vanzand inghetata cu fistic. Tot ce observati este ca va sunt trimisi oamenii care doresc vanilie si ciocolata. De ce este asa? De ce nu functioneaza intentia voastra?
    Ceea ce trebuie sa realizati este ca intentia functioneaza! Ceea ce vi s-a oferit este o informatie, de care trebuie sa ascultati! Vi s-a oferit o oportunitate de a asculta ce doresc si ce au nevoie oamenii si sa raspundeti in consecinta. Daca nimeni nu ar fi venit la voi si nimeni nu ar fi spus nimic, ati putea spune ca intentia voastra a fost un esec. Dar nu este cazul! Daca va situati in afara asteptarile voastre rigide, in afara visului de a vinde inghetata cu fistic si in schimb, sa va deschideti spre ceea ce se afla in jurul vostru, veti vedea ca ingerii v-au trimis multi, multi oameni inaintea voastra si ca ei se afla acolo, cerand ciocolata si vanilie
    Tot ce aveti nevoie este sa fiti atenti! De jur imprejurul vostru exista oportunitati. Lasati deoparte ceea ce ati gandit ca trebuie sa faceti, ceea ce ati asteptat, acel vis vechi egoist! Lasati-l deoparte pentru o clipa! In schimb, priviti in jur! Voi v-ati schimbat. Lumea s-a schimbat! Totul se afla intr-o constanta evolutie. Fiti atenti la ceea ce exista in preajma voastra, astazi! Apoi, faceti ceva inghetata de vanilie si de ciocolata; incepeti sa experimentati prin adaugarea de alune! Apoi, poate veti oferi putina inghetata cu fistic alaturi, pentru mica voastra placere si pentru cei care se bucura de ea.
    Deschideti-va modului in care puteti fi in serviciu pentru voi, pentru altii, pentru lume! Ce puteti face, care sa va placa, de care au altii nevoie, doresc si sunt capabili sa plateasca? Aceasta este cheia obtinerii de bani! Este foarte simplu, nu-i asa? Nu este vorba despre un mare mister!
    Priviti in jur si observati ce fac oamenii! Observati ca oamenii fac o varietate de lucruri! Nu doar ceea ce au spus parintii sau invatatorii vostri, nu doar ceea ce ati gandit voi! Oamenii castiga multi bani, facand lucruri la care nu v-ati gandit. Adesea, ei incep doar prin a fi atenti. Ei cer indrumare si o obtin. Ei intreaba oamenii, cum pot sa va servesc? De ce aveti nevoie? Pe ce ati dori sa cheltuiti bani? Ce as putea face ca sa aiba valoare pentru altii?
    Apoi ei au fost atenti la raspunsuri. Daca ar fi sfarsit fara sa-si urmeze prima alegere, daca ei ar fi aflat ca lumea nu impartaseste iubirea lor pentru inghetata cu fistic, atunci ei s-ar fi concentrat, in primul rand, pe ceea ce ar fi dorit lumea si ar fi pastrat putin fistic pentru ei insisi.
    As dori ca voi sa vedeti banii, nu ca pe un mare mister, ci ca pe o oferta sincera de serviciu si ca marfa de cumparat. Oferiti si primiti! Este foarte simplu. Fiti atenti!
     Si apoi, atunci cand banii incep sa curga spre voi, raspanditi-i in jur! Nu pastrati peste ceea ce aveti nevoie in caz de urgenta, caci urgentele se vor inalta. Oferiti-va unele placeri, da, faceti unele lucruri cu prietenii, cu familia, bucurati-va de prosperitatea voastra, dar nu ganditi ca banii vor fi raspunsul la orice, exceptand abilitatea de a negocia cu ceea ce ofera alti oameni. Si, daca nimeni nu ofera ceea ce doriti voi, cu adevarat, in schimbul banilor, atunci nu va bizuiti ca banii sa furnizeze acel lucru!
    Banii nu constituie un inlocuitor pentru prieteni, familie, relatii iubitoare! Banii nu constituie un inlocuitor al acelei libertati de exprimare, spre care tanjeste inima voastra. Echilibrati-le! Nu va conduceti viata in functie de bani, gandind ca veti obtine recompense ceva mai tarziu. Traiti acum! Gasiti o cale de a face ceea ce vreti sa faceti acum, chiar daca veti face acest lucru la marginile si in jurul varfului/crestei. Chiar faceti acestea, acum! Deoarece, ziua promisa a retragerii poate sa nu apara.
     Siguranta si securitatea voastra depind mai mult de relatia cu voi insiva si cu universul, decat de relatia voastra cu banii!  
       Orice din lumea fizica poate fi maturat, inclusiv banii!         Insa mintea voastra este capabila sa creeze totul din nou, pentru ca lumea este, la cel mai inalt nivel, cea pe care o creati voi. Creati o lume a abundentei si a frumusetii in mintea voastra si o veti crea si in jurul vostru! Aceasta este calea simpla de a fi!
    Daca voi creati o lume a saraciei, grijii si fricii, prin mintea si emotiile voastre, atunci aceasta este lumea care va va inconjura. Atunci cand aveti acele ganduri, inlaturati-le in mod constient! Puneti-le la o parte si in schimb, umpleti-va mintea cu frumusete, cu abundenta, cu imaginea voastra avand success, imaginati-va relaxati si prosperi, facand lucruri ce va plac! In fond, grijile nu va ajuta, concentrarea pe lipsuri si frica nu va ajuta, in nici un fel. Simtindu-va ingrijorati si plini de frica, nu va face din voi un bun facator de bani.De fapt, opusul este adevarat! Fiind relaxat si deschis, fiind flexibil si observand multiplele oportunitati care stralucesc in jurul vostru, fac din voi cel mai bun facator de bani!
    Eliberati aceasta inclestare de moarte, pe care o aveti in privinta banilor! Relaxati-o intr-o anumita masura! Oricat ati avea acum, probabil ganditi ca nu este destul. Schimbati acest gand! Pentru ca, ceea ce conteaza este atitudinea, nu numarul banilor!
    Intrebati pe oricine, care are o mie de dolari in banca si iti va spune ca este ingrijorat pentru ca nu sunt zece mii. Cei care au zece mii, iti vor spune ca doresc sa aiba o suta de mii. Si, acei oamenii gandesc ca nu sunt in siguranta si impliniti daca nu vor avea un million. Si asa mai departe, la nesfarsit!
    Si voi, chiar acum, aveti alegerea ca in schimb, sa va treziti cu bucurie si cu tendinta de a observa, privind in jur si vazand cate frumuseti si minunatii va ofera lumea astazi!      
     Cereti ingerilor vostri sa va trimita indrumare, privind modul de a deveni mai prosperi! Cunoasteti ca atunci cand oamenii se plang de inghetata cu fistic, nu va sunt trimisi cei care se plang, va sunt trimise informatii, spre a le cerceta. Acestia sunt ingerii vostri, venind la voi ca sa va spuna, ca nu vor ce le oferiti voi, insa daca ii veti intreba ei va vor spune ce puteti sa le oferiti, caci vor plati cu placere. Acestia sunt ingerii vostri, cei de care v-ati ingrijorat si cei care se plang.
     Ca si seful vostru, care v-a criticat, care probabil v-a si concediat. Intrebati-va, de ce? Ce informatii ati castigat, privind modul in care ati reusit sa faceti alegeri diferite? Sau poate acel client, care are un moment greu. Intrebati-va, de ce? Ce puteti invata de la ceea ce doresc, cu adevarat, oamenii de la voi? Toate raspunsurile se afla acolo. Toate acele raspunsuri, care par negative, sunt lectii sau informatii, doar daca va veti permite sa le vedeti in aceasta lumina! Sunteti inconjurati de ambele: oportunitati si lectii! Tot ce trebuie sa faceti este sa le combinati!
    Reamintiti-va ca universal va iubeste, ca ii pasa de cat de bine va este si va doreste fericirea! Sunteti ajutati la fiecare colt! Dar, este in functie de voi sa indepartati frica! Frica si indoiala determina decizii foarte saracacioase. Frica si indoiala spun, am o magazine plina de fistic si daca as cumpara vanilie si alune in schimb, voi pierde investitia. Aceasta este frica vorbind.
    Este in functie de voi sa indepartati frica, indoiala si sa ascultati de adevarata voce, de acea voce care vede cai noi de a infaptui lucrurile, de acea voce care poate sa va spuna sa aruncati cea mai mare parte de fistic si sa investiti in ceea ce vor spune oamenii ca doresc, cu adevarat, in cea mai buna inghetata cu vanilie si ciocolata, plina de alune si fructe, alcatuita din cele mai fine ingrediente.
    Toate raspunsurile se afla acolo.  
   Banii si fericirea sunt lucruri care vin atunci cand va umpleti inima cu pace si iubire, cand va deschideti spre minunatiile acestei vieti, cand va iubiti pe voi si aceasta experienta de viata, in mod profund, cand va deschideti inima spre ceilalti! Faceti toate acestea si ambele, fericirea si banii, vor apare pe calea voastra!         Cereti-i si ei vor veni! Tot ce trebuie sa faceti este sa invatati sa recunoasteti indrumarea care apare si apoi sa aveti curajul de a actiona dupa ea!
     Voi sunteti iubiti! Voi sunteti iubire! Si, iubirea detine intreaga putere! Lasati lumina iubirii voastre sa straluceasca, umpleti-va inima de pace, trimiteti intunericul fricii si indoielii foarte departe si totul va incepe sa infloreasca inaintea voastra! Deschideti-va lumii, asa cum este ea! Totul va fi bine, de fapt, totul este perfect acum, inclusiv voi!

2 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru aceasta postare. Este binevenita si foarte utila. Ea a aparut in momentul vietii mele in care am nevoie cel mai mult.
    Iti doresc ca si tu sa traiesti asemenea coincidente benefice pentru tine.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Traind intr-un Univers perfect nu exista coincidente, ghinion sau noroc.Pur si simplu cand suntem pregatiti si cautam adevarul acesta ne este revelat.Bun venit pe Cale...
    Cu Lumina si Iubire

    RăspundețiȘtergere