sâmbătă, noiembrie 21, 2009

Fila 32 : Viata ca o cafea buna...

"Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis, masini si case au facut o vizita unui fost profesor din facultate. Discutia a alunecat treptat spre cat de stresanta si obositoare e viata zi de zi.
Profesorul i-a intrebat daca vor sa bea o cafea buna si s-a intors din bucatarie cu vas mare plin cu cafea si o multime de cesti. Unele erau din portelan fin, altele din sticla, plastic, unele aratand normal, altele foarte delicate si scumpe, unele cu insertii aurite, altele cu toarta ciobita, si i-a rugat pe fiecare sa se serveasca.
Cand toti aveau cate o ceasca de cafea in mana profesorul le-a zis : Daca ati observat fiecare dintre voi a pus cafea in cate o ceasca scumpa si fina lasand cestile simple si ieftine goale pe masa. E normal sa vreti ceea ce e mai bun in viata, dar tocmai asta e sursa problemelor si a stresului pe care il aveti zi de zi.
Nu conteaza ce ceasca ai ales, cafeaua are acelasi gust. Ceasca nu adauga nici o calitate cafelei. In cele mai multe cazuri o face doar sa fie mai scumpa sau in alte cazuri nu putem vedea ce e de fapt inauntru. Ceea ce ati vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceasca si totusi inconstient ati ales cele mai scumpe si bune cesti. Si apoi ati inceput sa va uitati la ceasca celuilalt gandindu-va ca e mai frumoasa decat a voastra.
Viata e ca o cafea buna : jobul, banii, cariera, masina, casa, hainele, pozitia in societate sunt cestile. Doar ne ajuta sa ne traim viata, dar nu sunt VIATA. Hainele pe care le avem, pozitia in societate si banii nu inseamna viata. Doar ne ajuta sa traim viata. Nu definesc ceea ce inseamna viata. Din contra majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidiosi pe altii care au mai mult si nu reusesc sa se bucure de ceea ce au.
Cateodata concentrandu-ne doar pe ceasca, uitam sa savuram cafeaua.
Savurati cafeaua, nu cestile! cei mai fericiti oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai feiricit oameni stiu sa se bucure cat mai mult de ceea ce au, acolo unde au, in momentul prezent. Ei fac viata sa fie frumoasa."
---------------------------------------------------------------------------------------------
"Cautati mai intai Imparatia Cerurilor si toate acestea vi se vor adauga voua."
                                                                                                                       Iisus Christos

     Mesajul unui mare invatator catre noi cei aflati la scoala Vietii Pamantene de acum 2000 de ani este si acum la fel de clar si simplu ca si atunci cand a fost rostit.Nu trebuie sa alergam ca niste sclavi o viata intreaga dupa bani, proprietati, bunuri, prieteni,iubire, etc.Implinirea si fericirea nu vin din exterior, din afara Fiintei noastre.Trebuie sa devenim constienti de Adevar, de faptul ca suntem copiii Lui Dumnezeu, sa intelegem de ce am venit aici pe Pamant si ce avem de invatat la aceasta scoala de evolutie spirituala.In aceasta stare de constiinta noi atragem in Viata noastra bogatiile si minunile divine fara niciun efort.

            Cu Lumina si Iubire,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu