marți, ianuarie 05, 2010

Fila 111 : Din intelepciunea marilor maestri



„Am cautat adevarul la nenumarati intelepti si am vazut ca fiecare avea adevarul lui.Atunci am inteles ca toti nu faceau decat sa se pacaleasca singuri.Dar erau cateva fiinte,care m-au ascultat cu o seninatate dezarmanta,care mi-au zambit la auzul intrebarilor si,vazand ca insist,mi-au daruit cu generozitate o multime de intrebari.In acele momente,in prezenta lor,am uitat complet de intelepciune si zambeam inocent si nepasator,asa cum numai prostii si copiii o pot face.De la acesti cu adevarat intelepti nu am capatat nici un fel de raspunsuri.Desi tocmai lipsa intelepciunii m-a indemnat sa pornesc in cautarea intelepciunii,este incredibil ca mi-am putut inchipui ca as putea intelege ceva in ignoranta mea.Chiar daca ar fi fost posibil ca ei sa-mi spuna adevarul cred ca nu l-as fi recunoscut.INTELEPTII AUTENTICI SUNT PREA REALI PENTRU A OFERI RASPUNSURI.UN INTELEPT NU FACE ALTCEVA DECAT SA-SI DARUIASCA FIINTA,EL SE AFLA NECONDITIONAT SI PERMANENT LA DISPOZITIA TUTUROR.Insa doar cei curajosi se pot desfata pe saturate din fiinta sa,aceasta fiind si semnificatia vorbelor lui Isus catre discipolii sai:”Beti din mine,infruptati-va din mine.”Maestrul trebuie absorbit,digerat,pentru ca numai in acest mod este posibila redescoperirea adevarului-nu exista doctrina,filosofie sau Dharma care sa poata sa fie invatata.” (Gautama Buddha)
            Gautama Buddha catre Subhuti(unul dintre discipolii sai):
„Asa cum eu nu am avut nimic de invatat de la Dipankara-Buddha,iata de ce nici tu nu ai nimic de invatat de la mine.Tot ce trebuie sa faci este sa ramai pe deplin tacut si receptiv in prezenta mea.Nu te gandi o clipa ca ai ceva de invatat,ori ca eu cunosc si tu esti ignorant,fiindca imediat ce ti-au aparut asemenea idei,instantaneu te indepartezi de mine,te distantezi si izolezi pe cele mai indepartate stele. Un discipol adevarat este interesat numai de existenta ,de adevar, de fiintare,nu de cunoastere, teorii sau de comparatii. Fiecare buddha traieste,fiinteaza in aceasta existenta pura,unde a disparut cu desavarsire ideea de „eu”,notiunea de individualitate si unde nu mai exista nimic sa-l defineasca…vacuitate desavarsita,nelimitare,infinitate…”

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cea mai mare trebuinta a omului este aceea de a fi dorit. Daca cineva are nevoie de voi, va simtiti rasplatiti. Insa daca intreaga existenta are nevoie de voi, beatitudinea voastra devine nelimitata. Iar aceasta existenta are nevoie in egala masura de un mic fir de iarba, ca si de cea mai mare stea; nu se pune problema unei inegalitati. Nimeni nu va poate inlocui. Daca nu ati exista, intreaga existenta ar pierde ceva; ea ar ramine pentru totdeauna ceva mai saraca; ar fi neimplinita. Senzatia ca aceasta existenta imensa, acest intreg, are nevoie de voi, va elibereaza de orice posibila nefericire.( OSHO )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.CE ESTE ALCHIMIA SPIRITUALĂ?
Alchimie spirituală semnifică transformarea fiinţelor umane în aur şi transformarea calităţilor noastre inferioare, precum frica, ignoranţa, vrăjmăşia şi ruşinea, în cele mai preţioase lucruri care există: iubire, iluminare, fericire şi împlinire.
Paşii alchimiei, care încep de la naştere şi duc în cele din urmă la transformarea totală, au fost parcurşi atunci când o persoană a trecut dincolo de limitări, a aruncat toată teama şi a descoperit spiritul pur din interiorul său.
Adevărata alchimie este înlăuntrul nostru. Maestrul este un agent catalizator.

2. CE ESTE VIAŢA?
Corpul nostru este format din miliarde de celule care intră în diverse combinaţii până formează corpul.  În mod similar fiecare dintre noi suntem o parte din Creaţia Divină, din Întreg. Aşa cum arată şi dr. Janine Fontaine corpul fizic reprezintă numai 5 – 10 % din ceea ce este omul, restul fiind energie şi informaţie de vibraţie înaltă(suflet, spirit...). Prin intermediul acesteia suntem în legătură cu întreaga creaţie şi în primul rând cu cei apropiaţi nouă: copii, neamuri, prieteni …
 Toate formele de viaţă sunt sisteme de energie, care transmit semnale şi vibraţii. Noi - corpul nostru fizic, emoţional, mental şi spiritual - suntem câmpuri de energie în mişcare, cu toţii rezonând şi vibrând la propria noastră frecvenţă de vibraţie unică şi transmiţând unde de energie.
Viaţa este o şcoală a creşterii armoniei sufletului nostru cu restul Creaţiei Divine. În parabola fiului rătăcitor Iisus ne descrie călătoria de la perfecţiunea inconştientă, prin imperfecţiunea aparentă şi „rău", până la perfecţiunea conştientă. Fiecare trebuie să ne urmăm propria cale. O credinţă devine eliberatoare numai prin experienţă proprie.
 Indicatorul nivelului de armonie este bucuria. Iisus ne arată că Dumnezeu este Lumină şi Iubire.
Trebuie să fim în contact cu corpul, să-l iubim, să fim conştienţi de el, să ştim mereu ce e cu el.
 3. CE ESTE BOALA?
          Starea de sănătate este starea de armonie perfectă cu Întregul. Orice stare de dizarmonie este stare de boală şi creează încetiniri ale funcţionării pe subtil şi ulterior pe fizic. Şi un gând de vibraţie joasă are ca efect reducerea imunităţii. Bolile şi necazurile le văd ca semne ale insuficientei armonii între sufletul nostru şi restul Creaţiei.
Deşi medical clasic toate bolile sunt grupate sub diferite denumiri, din punct de vedere energetic şi informaţional fiecare boală este diferită de celelalte.
          Ori de câte ori apare o boală, cu până la şase luni înainte de a se manifesta pe corpul fizic sunt transmise continuu semnale. Schimbările apar mai întâi în sistemul energetic şi informaţional şi apoi se manifestă în corpul fizic.
 4. CARE SUNT CAUZELE BOLILOR?
 Toxicitatea din gândurile negative, emoţiile negative nerezolvate, poluanţi, gunoaie, hrană necorespunzătoare etc., afectează câmpurile de energie ale corpului.
Expunerea repetată sau prelungită la stres eliberează substanţe chimice hormonale, cum ar fi cortizonul, colesterolul şi adrenalina, care slăbesc sistemul imunitar şi cresc riscul apariţiei de cheaguri de sânge şi a întăririi arterelor. Stocarea de emoţii negative în corpul fizic creează blocaje de energie care, în caz că sunt nerezolvate, vor conduce la distrugere şi boală.
Consider că toate bolile sunt ale sufletului. Una din principalele cauze ale bolilor este orgoliul. Cel orgolios nu se poate conştientiza ca parte a Întregului si ca efect nu-şi poate primi corespunzător energia şi informaţia de care are nevoie.. Aceasta creează dificultăţi sufletului chiar şi după plecarea din această viaţă.
 5.PAŞI PE ... CALE
Calea ne-o arată Iisus de 2000 de ani. Tot mai mult, pe măsură ce progresează, o reconfirmă şi ştiinţa. "Deveniţi o mlădiţă din vie" ne indică Iisus.
Importantă e trăirea şi nu teoria pentru că toată teoria din lume nu face cât un gram de practică. Cei de care mă ocup conştientizează că nu ceea ce discutăm este important ci energia pe care o primeşte sufletul lor fiind în legătură cu mine. Mulţi o percep ca fiind între noi, o legătură continuă, iar când intrăm în legătură prin telefon sau direct, ridicarea lor este şi mai puternică.
 Să conştientizăm că Dumnezeu este în toţi şi în toate, că totul este un imens templu divin din care facem şi noi parte,  şi făcând tot ce simţim nevoia să facem să lăsăm grijile în seama lui Dumnezeu.
Indiferent ce fac ceilalţi noi cu bine să răspundem pentru că prin aceasta noi ne înălţăm cu sufletul spre Dumnezeu şi primim mult mai multă putere …
 Să conştientizăm că Dumnezeu este lumină şi iubire şi de ceea ce iubim ne putem apropia.
Pentru a se duce răul care este de altă dată în jurul nostru trebuie să ne rugăm, dar trebuie să învăţăm să ne rugăm.
 Să conştientizăm că şi bolile şi necazurile sunt îndemnuri de a ne întări armonia sufletului cu Dumnezeu.
Să ne bucurăm de binele celorlalţi şi în rest  să-i lăsăm în seama lui Dumnezeu să-şi înveţe lecţiile, să nu-i judecăm.
 Sufletul nostru trebuie să fie numai în legătură cu Dumnezeu. De orice ne ataşăm se creează probleme. Starea normală este de bine, de sănătate, de bogăţie. Bogăţia să o înţelegem ca un cadru divin în care ne aflăm şi nu ca fiind a noastră. Urmaşii trebuie să-i vedem ca daruri de la Dumnezeu şi abia apoi ca pe copiii şi nepoţii noştri.
Să trăim în prezent şi să ne bucurăm de fiecare clipă. Singurul timp real este prezentul. Numai când trăim în prezent putem fi în legătură cu Dumnezeu, ne trăim cu adevărat viaţa, suntem cu adevărat vii. Când ne bucurăm se înalţă sufletul spre Dumnezeu, se curăţă de aspectele mai puţin bune, se luminează viitorul.
Să facem cu bucurie şi mulţumire ceea ce simţim nevoia să facem. Când suntem mulţumiţi cu ceea ce facem efectul la ceea ce facem este cu atât mai bun şi înălţarea sufletului spre Dumnezeu cu atât mai stabilă.
Să avem întotdeauna imaginea de bine spre care tindem ca şi cum Dumnezeu le rezolvă pe toate. Să facem tot ce simţim nevoia să facem, şi pe măsură ce se înalţă sufletul spre Dumnezeu se curăţă şi informaţia care vine de la Dumnezeu, o primim mai clară, gradul de adevăr din ceea ce simţim că trebuie să facem este mai ridicat. Să ne bucurăm că se face voia lui Dumnezeu, să le primim pe toate cu smerenie, bucurie, mulţumire, sufletul deschis.
 5.1 Dacă se poate să fim în legătură cu un maestru
Adevărata alchimie este înlăuntrul nostru. Maestrul este un agent catalizator. Tot ceea ce avem nevoie este înăuntrul nostru. Într-o reacţie chimică, pentru ca ea să poată avea loc, suportul de energie şi informaţie vine de la catalizator. În mod similar, de la maestru vine energia şi informaţia de care avem nevoie pentru a ne putea transforma.
Discipol este cel care este gata să primească, care e pasiv, deschis, vulnerabil. Iar maestru e cel care curge, care se revarsă, împrăştiindu-şi trupul în existenţă. Şi cea mai bună cale este să devină hrană pentru aceia care caută adevărul. Asta este împărtăşania lui Iisus.
Oricând discipolul e pregătit maestrul apare. Când eşti pregătit Dumnezeu te caută. Oricând eşti pregătit, sămânţa va încolţi, bobocul va deveni floare. Pregătirea înseamnă aşteptare - aşteptarea e singura rugăciune pe care poţi s-o faci. Numai credinţa poate să aştepte.
Dacă poţi să aştepţi cu bucurie, nu va fi nevoie să mai aştepţi mult, pentru că divinul ţi se poate întâmpla numai când aşteptarea ta este extatică, plină de bucurie. Aşteaptă cu infinită răbdare, cu bucurie, cu extaz, şi atunci nu va mai fi nevoie să aştepţi, se poate întâmpla chiar şi în clipa asta. Dacă eşti deschis, pasiv, nimic nu poate împiedica lumina să intre.
Un fenomen viu, un maestru, prin simpla sa prezenţă creează un mediu.  Şi, când intri în acel mediu, intri într-o familie, devii o parte a sufletului maestrului. Acum vei exista ca parte a maestrului şi el va exista prin tine.. Maestrul va avea grijă de tine în toate privinţele, vei fi acolo în intimitate, în strânsă apropiere.
          Iisus a spus: "Luaţi şi mâncaţi acesta este trupul meu". Când suntem în apropierea unui maestru el curge în noi, devine un curent înlăuntrul nostru. Vine la noi, ne umple până în centrul cel mai adânc. Nu trebuie să facem nimic, trebuie doar să fim receptivi în prezenţa lui - apropiat, receptiv, deschis. ( MUNTEAN IOAN )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orice efort de evitare a singuratatii esueaza si va esua, deoarece este impotriva legilor fundamentale ale vietii. In fond, nu ai nevoie de un surogat care sa te faca să-ti uiti singuratatea; trebuie doar sa devii constient de singuratatea ta, care este o realitate. Iar faptul de a o experimenta, de a o simti, este atit de frumos tocmai pentru ca reprezinta eliberarea de multime, de turma, de celalalt. Este eliberarea de teama de a fi singur. E de ajuns sa auzi cuvintul "singur", ca iti si amintesti de o rana; ai nevoie de ceva pentru a umple acest gol care te raneste. Ai nevoie de cineva pentru a-l umple. Cuvintul "singuratate" nu are acelasi sens - de rana, de gol care trebuie umplut. Singuratate inseamna pur si simplu implinire. Esti un intreg; nu este nevoie de nimeni altcineva pentru a te completa. Incearca deci sa gasesti centrul tau launtric in care esti totdeauna singur, in care singuratatea a fost intotdeauna perfecta. In viata, in moarte sau oriunde ai fi, esti mereu singur. Insa aceasta singuratate este atit de plina - nu este nici un gol -, atit de completa, atit de incarcata cu toate darurile vietii, cu toate frumusetile si binecuvintarile existentei, incit imediat ce ai gustat din propria ta singuratate, durerea va disparea. In locul ei se va naste un ritm nou, de o extraordinara blindete, pace, fericire si binecuvintare. Aceasta nu inseamna ca un om care este centrat in singuratate nu isi poate face prieteni; in realitate, numai o asemenea fiinta poate avea prieteni, deoarece pentru el prietenia nu mai reprezinta o nevoie, ci o impartasire. Fiinta umana are atit de mult, incit poate imparti cu altii.( EKHART TOLLE )

----------------------------------------------------------------------------------------------
Viata este un experiment minunat pentru a rezolva probleme. Cu cit rezolvi mai multe probleme, cu atit devii mai inteligent. Faptul de a fugi nu reprezinta o solutie.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Increderea voastra este - fara nici o indoiala - mai valoroasa decit iubirea voastra. In incredere este continuta si iubirea, insa iubirea voastra nu presupune increderea. Cind afirmati: "Am incredere in tine" se subintelege ca si iubiti. Insa cind afirmi ca iubesti, acest lucru nu presupune in mod obligatoriu si incredere pentru voi. In realitate, iubirea voastra este foarte suspicioasa, neincrezatoare, tematoare, mereu la pinda, urmarind in permanenta fiinta iubita. Indragostitii devin uneori adevarati detectivi. Ei se spioneaza unul pe altul.Iubire fara incredere, adica fara libertatea celuilalt, nu exista in realitate.Iubirea este o impartasire, o daruire, nu o solicitare.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Indicatiile ca esti pe calea cea buna sunt foarte simple: tensiunile tale vor incepe sa dispara, vei deveni din ce in ce mai calm, vei gasi frumusetea in lucruri despre care nu ti-ai fi imaginat niciodata ca pot fi frumoase. Cele mai mici lucruri vor incepe sa aiba o extraordinara insemnatate: intreaga lume va deveni din ce in ce mai misterioasa pe zi ce trece; vei cunoaste din ce in ce mai putin, vei deveni din ce in ce mai inocent - ca un copil care alearga dupa fluturi sau care aduna scoici pe plaja. Vei simti ca viata nu e o problema, ci un dar, o binecuvintare. Aceste indicatii vor continua sa creasca daca esti pe calea cea buna. Daca esti pe o cale gresita, se va intimpla exact contrariul.( EDGAR CAYCE )

----------------------------------------------------------------------------------------------
Iti spun multe lucruri fara sa ti le spun. Creez pur si simplu atmosfera, spunind multe alte lucruri, iar in aceasta atmosfera poti auzi ceea ce nu este spus. Aceasta pentru ca exista citeva lucruri care pot fi rostite numai in soapta, nu tipate. Iar altele nu pot fi spuse nici macar in soapta, pot fi doar sugerate: numai atunci sunt frumoase.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mintea nu este nimic altceva decit o colectie de amintiri din trecut, din care se construiesc toate imaginile si visele.Ca sa cunosti realitatea trebuie sa iesi din minte si sa intri in inima.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Schimbarea in mai bine nu este posibila daca are drept punct de plecare furia. Vreau sa va reamintesc faptul ca tristetea este o furie inversata. Ea nu este diferita; este o furie reprimata. Daca o analizati, veti ajunge la aceasta concluzie. Tristetea poate fi usor transformata in furie; tot astfel, furia se poate transforma in tristete. Ele nu sunt doua lucruri diferite, ci sunt doua aspecte ale aceluiasi fenomen.


Faptul de a auzi este pentru toata lumea. Acela de a asculta este posibil numai pentru cei care sunt tacuti.


In realitate, faptul de a lupta si de a fi plin de cruzime te aspreste din ce in ce mai mult, iar inima ta impietreste. Cu o asemenea inima impietrita vei trece pe linga tot ceea ce este minunat, frumos si plin de beatitudine. ( SAI BABA )

----------------------------------------------------------------------------------------------

Pentru cei ce doresc sa analizeze viata, trairea si iubirea prin intermediul gindirii, trecutul si viitorul sunt pe deplin satisfacatoare, deoarece le ofera un cimp de actiune nelimitat. Ei pot decora trecutul, il pot infrumuseta asa cum doresc, chiar daca nu l-au trait niciodata; atunci cind lucrurile se petreceau, ei nu traiau in prezent. Toate acestea sunt numai umbre, reflectii. In goana lor neintrerupta au zarit citeva lucruri si au impresia ca au trait. Singura realitate a trecutului este moartea, nu viata. Singura realitate a viitorului este tot moartea, nu viata. Cei care si-au ratat viata, cei care nu si-au trait-o atunci cind trebuia, incep sa viseze la viitor pentru a umple cumva acest gol. Viitorul lor este doar o proiectie provenita din trecut. Tot ceea ce au ratat in trecut este proiectat si asteptat sa se intimple in viitor; iar intre aceste doua inexistente se gaseste aceasta scurta clipa care exista cu adevarat si care este plina de viata:PREZENTUL! ( S.N. LAZAREV )

----------------------------------------------------------------------------------------------
Singurul impediment este acela de a fi in minte. Iar unica solutie este aceea de a transcende mintea. Numesc acest lucru meditatie. Intreaga arta a meditatiei consta in a-ti aduce aminte cine esti.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Nevoia imperioasa a fiecaruia este de a fi aprobat si recunoscut. Mentalitatea generala are la baza ideea ca, pina cind nu suntem recunoscuti, suntem niste anonimi si nu valoram nimic. Nu munca noastra este importanta, ci recunoasterea ei. Aceasta inseamna a pune caruta inaintea boilor. Munca noastra ar trebui sa fie o bucurie in sine. Trebuie sa lucrezi nu pentru a fi recunoscut, ci pentru ca iti place sa fii creativ. Iti place munca doar de dragul muncii. Trebuie sa muncesti numai daca iti place. Nu cere si nu astepta nici o apreciere. Daca ea vine, nu ii da o importanta prea mare. Daca nu vine, nu te gindi la ea. Implinirea ta trebuie sa se gaseasca in insasi munca ta.( Maytreya)

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ego-ul este cea mai mare povara, singurul infern despre care am auzit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cum ati putea sa ajungeti la o moarte fireasca daca traiti o viata nefireasca? Existenta omului este cel mai mare experiment. Numai in acest univers vast, infinit, numai pe acest pamint a fost posibila aparitia unei umanitati care sa aiba potentialul de a deveni pe deplin constienta. Existenta asteapta mult de la voi.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Stiu ca nu ai depasit meschinaria, gelozia, lacomia, furia. Insa nu vorbesc despre faptul de a le depasi pentru simplul motiv ca, in cazul in care incepi sa lupti impotriva meschinariei tale, vei ramine meschin; daca incepi sa lupti cu gelozia ta, vei ramine gelos. Un proverb de demult spune: "Alege-ti intotdeauna cu mare grija dusmanul" - deoarece te vei bate cu el, si in acea lupta vei deveni exact ca el, deoarece va trebui sa folosesti aceleasi metode, aceleasi mijloace. Dusmanii sunt foarte pretiosi. Nu vreau sa te lupti cu lucruri marunte. in loc sa privesti catre pamint, unde se afla meschinaria, gelozia si furia ta, efortul meu este acela de a-ti arata stelele si de a te ajuta sa stii ca ai aripi. Si indata ce incepi sa te indrepti catre stele, aceste lucruri marunte vor disparea de la sine.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ignora pur si simplu, ramii deoparte, lasa mintea sa faca tot ce pofteste. Cind mintea se simte nedorita, cind vede ca nu mai esti interesat de ea, ca nu mai are nici un sens sa strige, ca nici nu o mai asculti, ca nu esti nici macar curios sa stii ce se intimpla in interiorul ei - se opreste.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Modul de gindire conform caruia copiii sunt proprietatea voastra, este gresit. Ei au luat nastere prin intermediul vostru, insa nu va apartin. Voi aveti un trecut; ei au doar viitor. Ei nu-si vor trai viata in conformitate cu ideile voastre. Daca ar trai in conformitate cu ele, ar insemna sa nu traiasca aproape deloc. Ei trebuie sa-si duca viata in acord cu ei insisi, in libertate, pe deplin responsabili, infruntind toate pericolele si obstacolele ce le ies in cale.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Iubirea nu se amesteca in viata nimanui si nici nu permite nimanui sa se amestece in propria viata a fiintei respective. Iubirea daruieste individualitate celorlalti, insa nu duce la pierderea propriei individualitati.


Trebuie sa ne rupem in intregime de trecut, pentru ca a fost un trecut bolnav. Omul a trait o viata cu totul anormala, deoarece a creat un mod de gindire anormal si l-a urmat cu strictete. Trebuie sa ne rupem de anormalitate, oricit ar fi aceasta de respectabila si de traditionala, trebuie sa redescoperim totalitatea fiintei umane. Iar acest lucru devine cu putinta doar atunci cind punem alaturi calitatea de a fi ludici si respectul; cind dorinta de a te juca se transforma intr-un profund respect, atunci respectul nu va duce la moarte, la renuntare, ci la bucurie, dans si celebrare.

Traieste ca un razboinic, alege intotdeauna cu hotarire una din alternative, insa nu fa niciodata compromisuri. Este mai bine sa fii infrint insa integru, decit invingator prin intermediul unui compromis. Acea victorie nu iti va da nimic in afara de umilinta, in timp ce infringerea lipsita de orice compromis iti va conferi demnitate. Viata este plina de mister: uneori victoria aduce cu sine numai rusine, iar infringerea este ceva plin de demnitate, datorita faptului ca nu a fost admis nici un compromis.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Iubirea mea este exact ca lumina - nu este mai mult pentru unul, mai putin pentru altul. Cu toate acestea, pentru un orb ea nu va exista. Pentru unul care nu vede asa cum trebuie, va fi slaba. Iar pentru unul care poate vedea cu o anumita claritate, va avea o intensitate diferita. Este aceeasi lumina, insa ea depinde de cit de mult poti tu primi. Daca esti total deschis, o poti primi in intregime.

Pina cind nu creezi, vei continua distrugerea de sine. Este aceeasi energie. Esti in posesia acestei energii, esti un generator de energie, care este creata in permanenta din cosmos. Ce vei face cu ea? Daca nu creezi, vei fi distructiv si vei incerca sa distrugi.( IISUS )

----------------------------------------------------------------------------------------------
Fiecare trebuie sa gaseasca ceea ce e aproape de inima sa. Ma adresez unui public numeros, format din oameni de mai multe categorii. Trebuie sa gasiti ceea ce vi se potriveste. Daca incepeti sa faceti tot ceea ce va spun, veti fi pusi intr-o mare incurcatura. Faceti numai ceea ce este confirmat de catre inima voastra.


Este necesara intelegerea procesului de identificare - modul in care fiinta se identifica cu ceva care nu este ea insasi. In acest moment va identificati cu mintea. Credeti ca sunteti mintea. De aici provine teama. Daca va identificati cu mintea, atunci bineinteles ca in clipa in care se opreste, sunteti terminati, nu mai existati. Iar voi nu cunoasteti nimic care sa fie transcendent mintii. Adevarul este ca nu sunteti mintea, sunteti ceva care o transcende; ca urmare, este absolut necesar ca toate miscarile mintii sa se opreasca pentru a va da seama - pentru prima data - ca sunteti diferiti de ea; voi puteti exista chiar si in absenta ei. Mintea a plecat, iar voi sunteti inca prezenti - cu mai multa bucurie, mai multa glorie, mai multa lumina, mai multa constiinta, mai multa fiintare.
In anumite momente sunteti mai constienti, in altele mai putin constienti. Se poate crea prin urmare o situatie in care sa fiti din ce in ce mai constienti. De aceea, atentia a devenit un fundament pentru meditatie. Si odata cu faptul de a fi constienti, gindurile dispar. Atunci cind esti pe deplin constient nu mai ai nici un gind, iar timpul se opreste dintr-o data.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Barbatul a incercat sa limiteze libertatea femeii in orice fel posibil. Aceasta nu este iubire, ci politica. Iubesti femeia, insa nu ii dai libertate. Ce fel de iubire este aceasta, care se teme de libertate? Femeia este pusa in cusca, la fel ca un papagal. Poti afirma ca iubesti papagalul, insa nu intelegi ce se intimpla in realitate - il ucizi. I-ai luat tot cerul pe care il avea si i-ai dat in schimb numai o colivie. Ea poate fi facuta din aur, insa nu inseamna nimic fata de libertatea pe care o avea zburind in inaltul cerului, trecind dintr-un copac in altul, inaltindu-si cintecele proprii; nu acelea pe care este obligat acum sa le cinte, ci pe acelea nascute spontan, firesc.

Fiecare doreste sa fie iubit. Aceasta abordare este gresita. Si acest lucru incepe inca din copilarie; copilul mic nu poate iubi, nu poate spune nimic; el nu poate darui, el poate numai primi. Singura sa modalitate de a experimenta iubirea este una pasiva; el primeste de la parinti, de la frati, de la surori, de la oaspeti, de la straini, insa intotdeauna primeste. Prima experienta care se fixeaza in profunzimile inconstientului sau este aceea de a fi iubit. Problema apare pentru ca fiecare a fost copil, si poarta in sine aceasta dorinta de a fi iubit; nimeni nu are alt destin. Prin urmare, fiecare cere: "Iubeste-ma" si nimeni nu daruieste, deoarece partenerul a fost crescut in acelasi fel. Prin urmare, fiintele trebuie sa fie mereu atente ca acest accident aparut in copilarie sa nu se transforme in ceva aflat permanent in mintea lor. In loc sa cereti: "Iubeste-ma", incepeti sa iubiti. Uitati cu totul faptul de a primi; daruiti. Si va garantez ca veti primi foarte mult.
Ori de cite ori se va pune problema unei alegeri, aminteste-ti ca nu trebuie sa preferi mintea in locul inimii. Inima este legatura ta cu existenta, in timp ce mintea este legatura cu societatea.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Zenul contribuie la însanatosirea acestei lumi. El renunta la toate ideologiile. Mesajul sau este simplu: „Goliti-va mintea de gânduri. Priviti realitatea fara nicio idee preconceputa. Priviti direct natura lucrurilor, fara nicio preconceptie asupra lor”. Este foarte important sa întelegeti acest lucru: atunci când priviti realitatea, priviti-o în fata; renuntati la filtrul preocuparilor voastre. --- Oamenii continua sa întrebe unde se afl a Dumnezeu, iar el se afl a chiar în fata lor. Îi înconjoara de pretutindeni. Este în interiorul si în afara lor, caci numai el exista cu adevarat. Daca doriti sa ramâneti îndragostiti, nu încercati sa va posedati partenerul (obiectul iubirii), caci posesivitatea distruge iubirea, o otraveste. Omul este atât de mic, iar iubirea este atât de mare – cum ar putea-o poseda el? În cel mai bun caz, el se poate lasa posedat de ea, dar nu invers. Cine este mic nu poate poseda ceea ce este mare. Este atât de evident, si totusi atât de greu de înteles. --- ...mintea moderna si-a pierdut complet capacitatea de a se minuna, de a privi în fata misterul, miracolul. Ea si-a pierdut aceasta capacitate din cauza cunostintelor pe care le-a acumulat, a convingerii sale ca stie. În clipa în care crezi ca stii, miracolul dispare. În clipa în care îti pierzi aceasta convingere, miracolul reapare în viata ta. Încercati. --- La ora actuala, psihologii afirma ca daca îi repeti la infinit ceva unei anumite persoane, ea va tinde sa devina una cu gândul respectiv. Omul devine ceea ce crede ca este. Mai bine zis, ideea se înradacineaza extrem de profund în constiinta lui, conditionându-l. --- Armonia trebuie atinsa mai întâi în interior; apoi, ea se va reflecta si în afara. Omul trebuie sa înceapa prin a deveni el însusi o stare de armonie; într-o etapa ulterioara, el începe sa pulseze la unison cu armonia universala. Fericirea este o umbra a armoniei; ea urmeaza pretutindeni armonia. Este imposibil sa fi i fericit altfel. Daca nu te afl i în armonie, oricâte eforturi ai face nu vei obtine decât o frustrare din ce în ce mai mare si o suferinta din ce în ce mai profunda. Asa cum umbra urmeaza pretutindeni trupul, la fel, fericirea urmeaza pretutindeni starea de totalitate armonioasa. --- În viziunea zen, spiritualitatea echivaleaza cu totalitatea. Pentru un adept zen, sacru înseamna total (integral). Tot ce exista trebuie inclus si transformat; inclus si transcens. Când tot ce exista este inclus, se creeaza o stare de echilibru.
----------------------------------------------------------------------------------------------


"Nu vă mai lăsaţi constrânşi de nimeni şi de nimic, nici de vremuri, nici de oameni, fără ură, fără regrete şi resentimente, mergeţi înainte ca şi cum timpul n-ar exista, eliberaţi-vă de tot şi de toate cu gândul că trebuie să trăiţi pentru şi în adevăr, căci doar adevărul vă va face liberi şi numai liberi fiind, veţi putea atinge în viată fericirea."


Experienta orgasmului iti daruieste nu numai cea mai inalta placere de care este in stare trupul, ci si intuitia ca aceasta nu este totul. Ea deschide o poarta. Iti atrage atentia asupra faptului ca iti indreptai inutil privirea in afara, in timp ce adevarata ta comoara era inauntru. Meditatia a fost descoperita de fiinte care au avut experiente orgasmice profunde. Meditatia este un produs secundar al experientei orgasmice. Nu exista nici o alta cale de a gasi meditatia. Insa orgasmul te aduce, in chip firesc, intr-o stare de meditatie: timpul se opreste, gindirea dispare, ego-ul nu mai este. pentru prima data intelegi: nu esti corpul si nici mintea; esti ceva care le transcende pe amindoua - o energie constienta. Si odata ce patrunzi pe tarimul energiei constiente, incepi sa ai cele mai frumoase experiente din viata, cele mai transparente, cele mai colorate, cele mai poetice, cele mai creative. Ele te implinesc si te fac sa te simti multumit, pe de o parte - multumit in ceea ce priveste corpul, mintea si lumea. Pe de alta parte insa, ele creeaza o imensa nemultumire divina. Deoarece ceea ce ai experimentat este minunat, insa tocmai aceasta experienta te face sa fii sigur, fara sa ai nici un motiv, ca in fata ta se gasesc experiente si mai importante. Inainte nu stiai nimic despre orgasm, nici macar nu ai visat ca exista; acum il cunosti. Acesta va fi un stimulent pentru cautarea ta: poate ca exista ceva mai savuros, mai beatific, mai psihedelic decit iti poate oferi consumul oricarui drog psihedelic. Aceasta cautare conduce fiinta catre meditatie.
----------------------------------------------------------------------------------------------


„Din punct de vedere chimic, omul este o creatie a Divinului, dar fizicul nu poate sa salasluiasca singur si sa se dezvolte fara cea de a doua parte psihica. Deci, acest corp uman este format din doua elemente: fizic - pipaibil si bioenergetic - demonstrabil „maine“, dupa ce stiinta il va accepta. Corpul uman e format din mai multe elemente, unul din ele fiind corpul vital. Conform Legii Divine, partea aceasta vitala, in timpul somnului iese din corp pentru a se incarca in vederea activitatii zilei de maine. Ne incarcam energetic din alimentele consumate, insa elementele de importanta deosebita nu le putem lua decat din zona ( corespunzatoare evolutiei ) in care am fost inainte de a veni la viata.”
 „Un copil cand vine la viata preia energia din spatiu, o integreaza in materia care creste in pantecul mamei, ia energia din alimentele pe care mama la ingereaza, ia energie si de la tata in timpul zilei, iar de la mama in timpul noptii si asa, incet incet, impreuna cu ingerul intrupator construiesc corpul in care va salaslui viata pe care o incepe pe aceasta planeta.”
- „Nu e suficient sa fii religios, trebuie sa fii profund in a te conecta cu Energia Universala, trebuie sa ai trairea de conectare cu Energia Divina, nu numai prin vorbe.”
- „O rugaciune facuta pentru acele stari de boala care sunt dobandite prin liberul arbitru fara sa respecti Legea Divina, acelea pot fi ajutate; cele care ti le-ai luat ca boala si ca sa inveti din greselile anterioare, acelea nu ti le poate ierta nimeni.
Noi trebuie sa invatam sa ne rugam Divinitatii sa ne ajute sa nu gresim, nu sa ne rugam Divinitatii dupa ce am gresit.”
 „|n fata mea vin doua categorii de bolnavi : autoprogramati si autoaccidentati prin liberul arbitru. Autoaccidentat este un individ care datorita nerespectarii unor reguli, a ajuns in stare de dezechilibru ; face ce-i spun si chiar mai mult decat ii spun si se reface. Cel autoprogramat, care si-a luat in programul lui boala respectiva se apuca de regim, se face ca face si nu reuseste.”
 „Sanatatea este cea mai perfecta meserie a acestei planete.
Corpul uman este cea mai perfecta masina a acestei planete. Meseria de sanatate n-o poti invata decat de la natura, de la nimeni altcineva.”
 „Medicul de maine trebuie sa invete atata religie incat sa stie mai mult decat preotul, preotul trebuie sa invete atata medicina incat sa stie mai mult decat medicul ; el trebuie sa vorbeasca in cadrul bisericii si despre factorul sanatate.”
 „Din viata nu ramai decat cu cunostintele stiintifice acumulate din toate domeniile si faptele de iubire morala. Asta e bagajul cu care pleci sus, asta e toata averea ta.”
 „Prin credinta si stiinta trebuie sa ajungem la convingerea ca nu suntem independenti ci dependenti, modul de dependenta fata de ceva sau de cineva, va fi demonstrat maine.”- „Spiritismul stiintific va lumina lumea.”
 „De la gand, gest, privire, vorba, fapta totul se inregistreaza, se computerizeaza si dupa ce plecam din viata ne intalnim cu noi.”- „Nimic nu este intamplator, totul este programat.”- „Boala incepe in energetic cu multi ani inainte si se manifesta in fizic; de exemplu, un cancer incepe cu 8 ani inainte ca el sa apara ca boala fizica.”

Un comentariu:

  1. Multumesc din suflet pentru acest material! Acest material reprezinta esenta intelepciunii; sa il primim cu bucurie si cu sufletul deschis.

    RăspundețiȘtergere