sâmbătă, ianuarie 02, 2010

Fila 97 : L U M I N A


Lumina are calitatea esentiala de a ne face sa vedem: luminându-ne drumul, scoate la iveala pericolele dar si binecuvântarile. Ea ne revela deci realitatea. Fiecare lucru are proprietati bine determinate, dar numai lumina are proprietatea de a ne lumina, de a ne arata calea. Va aprindeti lampa si observati ca foarte aproape se afla o prapastie: " Ei bine, spuneti atunci, înca doi pasi si se termina cu mine!"
       Fiecare lucru are calitatile sale proprii. Lumina bineînteles nu va va hrani, nu va va da bani, dar ea va va arata poate unde se afla o comoara si veti putea s-o dezgropati si sa deveniti foarte bogat. În timp ce , fara lumina, chiar daca aveti bani, vi se vor fura pentru ca cel care nu este luminat poate fi oricând jefuit. Aceasta se verifica în lumea interioara ca si în lumea exterioara. Acesta este de altfel si sensul cuvintelor lui Iisus în Evanghelii: "Strângeti comori în cer unde viermii si rugina nu le pot distruge, unde hotii nu pot ataca si fura".
       De doua mii de ani aceasta parabola n-a fost niciodata interpretata corect fiindca nu s-a înteles ca hotii, viermii si rugina reprezinta pericolele care-l ameninta pe om în alte trei facultati esentiale ale sale: intelectul, inima si vointa.
       Da, hotii care profita de faptul ca nu sunt vazuti - deci de obscuritate - pentru a da lovitura, sunt simbolul pericolelor care ameninta intelectul atunci când si-a pierdut lumina. De îndata ce omul îsi pierde lumina, hotii, adica ideile bizare, îndoielile, nelinistile, se introduc în el si îl slabesc, îl saracesc, conducându-l uneori la nebunie. Câti nu au ajuns în azilele psihiatrice fiindca au stins lumina din mintea lor ! Datorita întunericului au venit hotii si au luat totul. Deci, daca vreti sa va aparati de hoti, aprindeti lumina. De ce credeti ca vitrinele magazinelor sunt luminate peste noapte ? Fiindca lumina protejeaza.


Am avut într-o zi ocazia de a discuta cu niste inspectori de politie, si le-am spus: "Credeti ca veti putea combate criminalitatea crescând numarul de politisti, de jandarmi, îmbunatatindu-va metodele de urmarire si de cercetare ? Ei bine, va înselati fiindca mijloacele exterioare sunt incapabile sa actioneze eficace în acest domeniu. Singurul mijloc eficace este lumina". El m-a privit stupefiat "Lumina ? ... Si cum asa ? Ei bine, reflectati: daca criminalii îsi pot permite sa încalce legile si sa pregateasca linistite tot felul de furturi, spargeri, rapiri, asasinate, este pentru ca ei stiu ca în majoritatea cazurilor oamenii nu se îndoiesc de proiectele lor, ca nu au nici o intuitie care sa-i avertizeze si sa-i faca sa-si ia masuri. Dar imaginati-va ca oamenii poseda o lumina interioara care le permite sa detecteze dinainte, si de foarte departe, ce li se pregateste: îsi vor lua masuri si raufacatorul nu va reusi. Singurul mijloc de a distruge criminalitatea este lumina. De aceea trebuie ca oamenii sa fie învatati sa-si dezvolte lumina interioara. Aceasta va lua mult timp, dar este singurul eficace."
Bineînteles, acesti inspectori m-au privit uimiti, nu se gândisera niciodata la asa ceva.


Atâta timp cât oamenii n-au dezvoltat în ei singurul mijloc care le-ar permite sa vada si sa prevada: lumina, vor fi întotdeauna luati pe nepregatite într-o clipa sau alta, de catre oamenii care sunt continuu concentrati asupra loviturilor pe care le pregatesc. Nici chiar mijloacele tehnice cele mai perfectionate nu pot asigura o protectie suficienta împotriva raufacatorilor, caci si ei se servesc de asta. Priviti numai câte spargeri la banci! În ciuda caselor blindate, a sistemelor electronice de alarma, etc ... Spargatorii reusesc sa-si atinga scopul pentru ca si ei însisi au mijloace: îmbunatatirile tehnice care servesc politiei sunt de folos si raufacatorilor. Nu vom reusi sa desfiintam criminalitatea decât în ziua în care ne vom hotarî sa folosim lumina.


      Avem posibilitatea de a vedea fiindca razele luminii care cad asupra obiectelor le fac sa devina vizibile. Fara lumina nu putem vedea nimic, de aceea daca exista o lume invizibila pentru noi, este pentru ca nu suntem capabili sa proiectam raze asupra obiectelor si entitatilor care o populeaza. 
Initiatii sunt capabili de a vedea atâtea lucruri pe care altii nu le vad, tocmai pentru ca ei stiu sa proiecteze aceste raze.
Iata adevaruri care sunt ignorate si de altfel, cine ar dori sa se ocupe de oameni sa-i învete cum sa poata proiecta raze luminoase prin intermediul inimii lor, intelectului lor, sufletului lor, spiritului lor? Este cu mult mai interesant sa-i învete sa se descurce în lume, sa câstige bani, sa puna mâna pe ceva !!!Mainile sunt facute pentru a se deschide, pentru a imbratisa, pentru a oferi, pentru a mangaia, nu pentru a acapara.

       Dar în zadar se descurca ziua si noaptea, sunt si mai nefericiti si bolnavi. De aceea trebuie sa se decida sa lucreze asupra luminii si cu lumina, pentru a învata sa proiecteze aceasta lumina, singura care ne permite sa vedem. Ei da, cum se face ca nimic în lume, nici chiar cel mai pretios lucru ca aurul sau pietrele pretioase nu sunt capabile sa învinga tenebrele? Cum se face ca luminii i-a dat Creatorul aceasta putere extraordinara ?

      Cunoscând limbajul simbolic, întelegeti ca tenebrele nu sunt nimic altceva decât suferintele, slabiciunile, bolile, si deci numai lumina poate lupta eficace împotriva lor. Este inutil de a cauta în alta parte remediu pentru dificultatile voastre.Nici medicamentele, nici partenerul de viata, nici slujba si cu atat mai putin banii nu poseda aceasta putere.În planul fizic, când se intra într-un subteran, într-o grota, într-o pestera, toti stiu, bineînteles, sa-si aprinda lampile: dar când este vorba de viata interioara, nu se gândesc sa foloseasca lumina.
        De altfel, sa mergem mai departe: lumina care permite sa vedem permite sa fim si vazuti. Lumea este ca un ocean întunecat si în acest ocean sunteti asemenea unor vase ratacite; pentru ca spiritele foarte înalte sa va poata gasi, trebuie sa lansati semnale luminoase. Pentru ca daca sunteti tenebre în tenebre, cum sa va poata observa aceste spirite? Iisus a spus: "Rugati-va" adica trimiteti curente puternice, si nici o alta putere nu depaseste - în ochii Cerului - pe cea a luminii. Cerului nu-i place sa se ocupe de ceea ce este stins, iar cel care vrea ca Cerul sa-i arunce o privire, trebuie sa-si aprinda toate lampile.

     Va doriti ca lumea divina sa raspunda la toate întrebarile care va nelinistesc ? Odata cu aceste întrebari trimiteti în sus semnale luminoase, si El va va raspunde. Daca puneti întrebari într-o alta maniera, sa nu va asteptati sa primiti raspuns, pentru ca Cerul nu cedeaza la nici o presiune, exceptând pe cea a luminii si iubirii neconditionate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu