vineri, ianuarie 01, 2010

Fila 93 : Al noua-lea nivel de constiinta a venit pe Pamant

Carl Johan Calleman  9.9.9. si Calendarul Mayas 
 ( conferinta din 06.09.2009. )

 
      In multe traditii spirituale si religioase, numarul Noua a fost investit cu o semnificatie speciala. Erau Noua muze in mitologia greaca si Noua lumi in mitologia scandinava. Erau Noua intrari in Templul din Ierusalim, iar luna Ramadanului este cea de-a Noua luna in calendarul musulman. De asemenea, sistemul numeric utilizat aproape peste tot in lume cuprinde Noua cifre; asadar, relevanta acestui numar este adanc intiparita in noi. Numarul Noua joaca un rol predominant si in traditia mayasa. De exemplu, singura inscriptie din vremurile stravechi, ce face referire la „data de final” a Calendarului Mayas descrie Noua „zeitati” care vor cobori atunci din inalturi, pentru a lua parte la acest eveniment crucial. In acceptiune moderna, inseamna ca Noua energii sau forte cosmice se vor manifesta plenar la finalul Calendarului, intrucat mayasii din vechime considerau ca perioadele de timp sunt reprezentate de anumite „zeitati”. Dupa cate stim, putem spune ca „zeitatile”, sau fortele cosmice, sunt deplasari ale valurilor evolutioniste, cladite unul in varful celuilalt si ca, in prezent, noi suntem pe cel de-al optulea val, pregatiti sa ne ridicam pe cel de-al Noualea val.


      Cele Noua Niveluri Cosmice (Cicluri ale Creatiei), care, conform singurei inscriptii mayase existente, referitoare la data de final a Calendarului (monumental Tortuguero  6, se vor manifesta atunci. In prezent, ne aflam la nivelul al optulea (Ciclul Galactic al Creatiei), fiind angrenati in saltul catre cel de-al Noualea si cel mai inalt nivel, Ciclul Universal al Creatiei. Foto – Piramida Jaguarului din Tikal, realizata de autor).

       In manifestarea acestor valuri evolutioniste, pe masura ce ne apropiem de nivelul al Noualea, observam manifestarea unor sincronicitati uimitoare. Astfel, data de 9.9.9. (9 septembrie 2009, in Calendarul Gregorian) coincide cu inceputul unei numaratori de 260 zile a Calendarului Sacru Mayas. Asadar, in acest Calendar, care a inceput sa fie folosit acum 3000 de ani, data moderna 9.9.9. are energia lui Hun Imix, sau 1 Aligator (asa cum se citeste traducerea in limba engleza), care se intampla sa fie prima dintre combinatiile sale energetice. Daca ne gandim bine la ceea ce ar putea sa ne transmita aceasta sincronicitate, concluzia cea mai fireasca ar fi ca, la aceasta data speciala, suntem chemati sa ne concentram atentia asupra numarului Noua, in special asupra celui de-al Noualea nivel din sistemul Calendarului Mayas, a carui prezenta o vom simti in curand.
         Eu cred ca aceste forte cosmice, ale caror momente de activare sunt descrise in Calendarul Mayas, fac parte dintr-un plan inteligent, destinat istoriei omenirii, care provine de la o Sursa mai inalta, care are intentii binevoitoare. Pentru a intelege acest lucru, este necesar sa realizam importanta calauzirii in ceea ce priveste modul in care trebuie sa urmam acest plan pe care ni-l dezvaluie Calendarul Mayas. Aceste Noua forte cosmice influenteaza si guverneaza, de fapt, constiinta noastra colectiva, fapt care atesta necesitatea de a-i acorda o mare atentie.
        Adeseori, sincronicitatile pot fi interpretate in mod diferit, dar, daca sunt profunde, ele merita sa le acordam intotdeauna atentie. Alinierea 9.9.9., trei de Noua pe un rand, poate fi considerata, de exemplu, un simbol pentru trei cicluri de cate 260 de zile din Calendarul Sacru, care, in trei etape, ne conduce catre desavarsirea celui de-al Noualea Nivel al evolutiei, care este nivelul cel mai inalt. Pentru a intelege si mai bine, aceasta forma de energie de cea mai inalta vibratie a universului va fi accesata la nivelul energetic 13.13.13.13. 13.13.13. 13.13.13 Ahau (in Calendarul Mayas, 13 si Ahau sunt simboluri ale desavarsirii) , corespunzatoare datei de 28 octombrie 2011, in Calendarul Gregorian. Nu ar avea niciun sens ca aceasta forma suprema de energie, acest stadiu inalt de evolutie sa reprezinte sfarsitul lumii; de fapt, este vorba doar despre faptul ca toate cele Noua cicluri de Creatie se desavarsesc atunci. 
Metaforic vorbind, putem spune ca tocmai suntem pe cale sa escaladam ultimele trepte dificile ale unei scari, pana sa ajungem pe acoperis, acolo unde vom regasi stabilitatea si ne vom putea odihni.   


        Indiferent ce va insemna acest ultim urcus, avem motive serioase sa ne asteptam la o perioada de schimbari fara precedent, intr-un rastimp foarte scurt. Si acest lucru se intampla pe de o parte pentru ca intram in faza finala a celui de-al optulea nivel de evolutie si, pe de alta parte, fiindca o deplasare a valului energiei de o frecventa foarte inalta, cel de-al Noualea Nivel, va veni sa transforme in mod radical constiinta colectiva, astfel incat vom vedea lumea intr-o lumina complet diferita. De aceea, in timpul celor trei cicluri din Calendarul Sacru, ce vor urma datei de 9.9.9, va trebui sa ne conectam si sa ne focalizam intentiile asupra viziunii nasterii unei lumi noi. Aceasta este cea mai importanta cerinta, intrucat exista cateva surse care par sa indice faptul ca Noaptea a sasea a Ciclului Galactic al Creatiei, care incepe la 8 noiembrie 2009, poate genera o profunda criza in economia lumii.
       Primul dintre aceste trei cicluri de cate 260 de zile din Calendarul Sacru, cel care incepe de fapt pe 9.9.9,, si dureaza pana la 26 mai 2010, poate fi considerat o perioada in care se pun bazele celui de-al Noualea Nivel, care este propice rugaciunii, meditatiei si concentrarii mentale. Din punct de vedere practic, pentru aceasta perioada noi incurajam intarirea comunitatilor, conectarea si sincronizarea spirituala. 
     Cel de-al doilea ciclu de 260 de zile, care incepe la 27 mai 2010, va crea premisele instaurarii celui de-al Noualea Nivel, al carei inceput va fi marcat de Convergenta Cosmica din 17-18 iulie, un moment prielnic concentrarii pe proiecte spirituale de natura practica, ce vor pregati nasterea unei lumi noi. 
      Cel de-al treilea ciclu de 260 de zile va incepe la 11 februarie 2011 si include activarea efectiva a celui de-al Noualea Nivel, Ciclul Universal al Creatiei, la 8 martie 2011. Acesta poate fi considerat cel mai important dintre cele trei cicluri, fiindca el conduce la stabilizarea celei mai inalte forme de energie din univers, la 28 octombrie 2011.
       Eu cred ca prin acesti trei pasi, prin cele trei cicluri ale Calendarului Sacru, initiate la 9.9.9. - 1) Crearea; 2) Pregatirea celui de-al Noualea Nivel; 3) Instaurarea celui de-al Noualea Nivel de evolutie a cosmosului - universul este pregatit sa ne ofere ceea ce am dorit atata amar de timp: crearea unui nou nivel de constiinta, o constiinta unificata. De asemenea, cred ca cel de-al Noualea Nivel este proiectat special pentru a genera o astfel de constiinta unificata, care va transforma intreaga societate a omenirii.
       Pentru rasa umana, acest lucru va genera mari provocari si oportunitati unice. Aceste transformari nu se vor produce de la sine, fiind necesar sa se manifeste prin intermediul fiintelor umane insele, care pot alege sa le opuna rezistenta, sau sa le intampine cu bucurie. 
       Din aceasta perspectiva, trebuie sa privim data de 9.9.9. nu doar ca pe o curiozitate numerologica ce poate fi celebrata, dar si ca pe o oportunitate de a ne concentra si de a imbratisa participarea omenirii la acest proces global de transformare, oferit de cel de-al Noualea Nivel al cosmosului.

       Conform Calendarului Mayas, unificarea constiintei va determina sfarsitul tuturor formelor de dominatie a unor oameni asupra altor oameni si, mai ales, a celor generate de emisfera stanga a creierului. Ceea ce inseamna ca acele instrumente de dominare, cum ar fi actualul sistem financiar, politica, armamentul, granitele nationale si multe alte structuri care sustin autoritatea, se vor narui in acest proces, ca efect al acestei constiinte unificate care prinde viata si care se manifesta prin nasterea unei noi lumi, in care armonia divina caracterizeaza relatiile interumane. 

       Acest sfarsit al dominatiei va influenta si relatiile dintre sexe, la nivel global, ca rezultat al schimbarii profunde. Si nu mai este nevoie sa spun ca niciodata afacerile nu vor mai fi ceea ce au fost. In schimb, va fi nevoie sa ne apropiem de momentul nasterii lumii noi, in mod constient si cu intentia de a o co-crea, in sens pozitiv si nu doar sa reactionam la anumite dificultati ce ne apar in cale. Cred ca o asemenea intentie colectiva de a co-crea noua lume va fi cea mai buna cale de a diminua consecintele acestor dificultati.
        Desi ceea ce a inceput la 9.9.9 este doar faza de construire a celui de-al Noualea Nivel, aceasta data reprezinta un punct foarte important de concentrare, deoarece timpul in care se fac pregatiri continue pentru crearea acestui Nivel este esential. De aici se nasc multe proiecte practice, care vor incepe sa se manifeste in timpul Convergentei Cosmice din 17-18 iulie 2010 si, in conformitate cu numele, vor trebui sa se bazeze pe intelegerea faptului ca structura existentei omenesti si constiinta umana se vor extinde in mod spectaculos.                   
        Expansiunea constiintei oamenilor va determina transformarea socio-economica, intr-o vreme in care dificultatile aferente vechiului sistem pot fi resimtite prin suferinta, chiar de catre natiuni care in prezent pot fi considerate prospere. Dat fiind ca cel de-al Noualea Nivel va fi activat in cele din urma, identitatile noastre se vor defini intr-un cadru spiritual mult mai extins.

         Acest articol vine mult prea tarziu pentru a-i incuraja pe oameni sa se concentreze cu putere si sa isi manifeste intentiile comune pentru viitor. Cu toate acestea, sunt multi cei care vor celebra data de 9.9.9., fara sa inteleaga prea mult (vezi, de exemplu, http://www.fredpajo rden.se/sida21. html).  Scopul acestui articol este doar de a-i informa pe cei care celebreaza oricum aceasta data, ca nu este vorba doar de o curiozitate numerologica din Calendarul Gregorian, ci de o data care joaca un rol obiectiv de mare profunzime in planul cosmic, dupa cum ne dezvaluie in mod direct Calendarul Mayas, conducandu-ne catre nasterea unei lumi noi, prin intermediul celui de-al Noualea Nivel. 9.9.9. este un timp ideal de a participa la rugaciuni si meditatii, cu credinta si intentia de a co-crea o lume mai buna. Vor fi create noi instrumente de conectare si comunicare intre oameni, cu accent pe Convergenta Cosmica de la 17-18 iulie, pe masura ce mergem mai departe. Data de 9.9.9. poate fi considerata un apel initial si modest, la co-crearea nasterii unei lumi noi. 

Malmö, 6 september 2009 (11 Edznab)
Carl Johan Calleman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu