miercuri, ianuarie 13, 2010

Fila 112 : Sa-i lasam pe ceilalti sa-si invete lectiile


         Atit de multi dintre voi simtiti ca puteti sa-i ajutati pe ceilalti. Nu ma refer la ajutor material, ci la acel ajutor prin care le dati sfaturi si indrumari. Totusi, multi dintre voi nu va puteti ajuta pe sine, pentru a va rezolva propriile probleme. Este o practica larg raspindita in planul terestru...


        Dind cuiva un sfat, automat le influentati propria judecata. Da, o faceti. De fapt, ii opriti de a-si invata propria lectie. De cite ori dati un sfat si o indrumare, stopati procesul prin care acea persoana poate afla singura ce este necesar. Va si aud acum spunind „Dar eu niciodata nu primesc sfaturi si indrumare din interiorul meu, de aceea eu cer de la altii sfaturi”. Toti puteti primi sfaturi si indrumare din interior. Stiti ce opreste acest fenomen? FRICA! Frica si dubiul in legatura cu ceea ce voi simtiti. Voi toti simtiti, despre cind este timpul potrivit de a merge in vacanta, sau cind sa va schimbati slujba etc. Dar cind este vorba de ghidul interior pentru voi, mai ales in legatura cu deciziile majore din viata, cel mai adesea nu aveti incredere in aceste sentimente ale voastre. Frica se instaleaza, frica de schimbare, frica de inrautatirea situatiei etc., pina la punctul in care cereti sa gasiti raspunsul de la altcineva, in loc sa aveti incredere in propriul Eu.

         Totusi, atunci cind trebuie sa dati sfaturi si indrumari altora, sunteti intotdeauna prezenti si citiva dintre voi chiar va considerati experti in darea sfaturilor. Daca va regasiti in aceasta postura, atunci fiti siguri ca e vorba de Ego! Sinele vostru Superior stie ca raspunsul va fi gasit. Sinele va spune „Nu am timp, am nevoie de raspuns chiar acum!” Sinele nu are rabdare, dar Sinele vostru Superior are o infinita rabdare. Daca cineva are credinta, atunci toate raspunsurile la toate problemele pot fi gasite. Multi dintre cei care dau sfaturi, au nevoie adesea sa isi asculte propriile sfaturi!

        Nimeni nu are dreptul sa influenteze pe altul cu propria experienta. Sinele Superior stie ce are de facut si daca frica si neincrederea sint indepartate, atunci Sinele Superior va poate ghida catre raspuns. Urmatoarea data cind va veti simti inclinati sa dati sfaturi, intrebati-va, „Pot sa-mi rezolv propriile probleme? Pot raspunde la propriile intrebari?”
  
        Un lucru este sigur: existenta nu are nici o tinta, si nici eu - ca parte a existentei - nu pot avea vreuna. In clipa in care iti propui un tel, te separi de existenta; o mica picatura incearca sa lupte cu oceanul. Este un efort zadarnic, o lupta lipsita de sens. 

Maitreya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu