miercuri, ianuarie 13, 2010

Fila 114 : Sa nu faci niciodata compromisuri

          Aminteste-ti in permanenta sa nu faci niciodata compromisuri. 
         Compromisul nu isi gaseste nici un loc in viziunea mea. Puteti intilni multi oameni nefericiti, datorita faptului ca au facut intotdeauna compromisuri, iar acum nu pot sa isi ierte acest lucru. Ei stiu ca ar fi trebuit sa indrazneasca, insa s-au dovedit a fi lasi. Ei si-au pierdut respectul de sine, s-au devalorizat in propriii lor ochi. Acesta este rezulatul compromisurilor. De ce trebuie sa facem compromisuri? Traiti, in aceasta mica viata, cit mai total posibil. Nu va fie teama sa mergeti pina la capat. Nu puteti fi mai mult decit totali - aceasta este ultima linie. Si nu faceti nici un compromis. Intreaga minte va pleda in favoarea unui compromis, deoarece asa am fost crescuti, acesta este modul in care am fost conditionati. "Compromis" este unul dintre cele mai urite cuvinte ale limbii. El inseamna "eu pun o jumatate, tu pui cealalta jumatate; eu ma ocup de o jumatate, tu de cealalta." Oare de ce? Atunci cind totul se afla la dispozitia ta, atunci cind poti sa alegi daca sa maninci prajitura sau sa o pastrezi, de ce sa faci un compromis? Iti trebuie doar putin curaj, putina indrazneala, insa numai la inceput. Odata ce ai experimentat frumusetea faptului de a nu face compromisuri, odata ce ai experimentat demnitatea, integritatea si individualitatea care rezulta din acestea, simti pentru prima data ca ai radacini, ca viata ta se desfasoara dintr-un centru care este doar al tau.
       MAITREYA

5 comentarii:

  1. Nefăcând compromisuri rişti să devii egoist?

    RăspundețiȘtergere
  2. Compromisul inseamna sa nu faci ceea ce simti cu adevarat.Compromisurile nu se refera numai la o relatie intre doi oameni.Compromisurile apar mai intai in relatia cu tine.Daca ai facut compromisuri in relatia cu tine vei face si in relatiile cu ceilalti.Noi suntem in relatie cu tot si cu toate, nu numai cu persoanele apropiate sau cunoscute.Suntem cu tot Universul.Viata nu face compromisuri cu nimeni si de aceea este asa dureroasa pentru cei mai multi.Cand faci compromisuri, adica nu faci ceea ce simti cu adevarat, apar automat suferinta, nemultumirea, cearta, etc.Ele vin la pachet.Totodata a nu face compromisuri in viata nu inseamna un egou exacerbat, sa te gandesti numai la tine.Oamenii fac compromisuri fiindca nu se cunosc pe ei, nu au o relatie buna cu ei, nu sunt multumiti de ei si proiecteaza aceste trairi in afara lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Dupa o masa copiosa, unui leu i-a ramas prins in gat un os. A devenit atat de bolnav incat nu a mai putut vana. Astfel, i-a cerut ajutorul unei ciocanitoare, promitandu-i ca nu o va rani. Ciocanitoarea se strecura in gatul acestuia si ii scoase osul care il deranja. Leul s-a recuperat si a inceput din nou sa vaneze. Vazandu-l intr-o zi, ca tocmai devorase un bivol, ciocanitoarea i-a spus: “Pentru ca te-am ajutat candva, te rog sa fii si tu acum bun cu mine si sa imi dai si mie putina carne din bivolul tau.” Leul i-a raspuns: “Ai intrat in gura mea si totusi inca traiesti pentru a spune aceasta povestire."
    ...

    RăspundețiȘtergere
  4. am ajuns aici din pura intamplare,dar mi-a schimbat putin felu de a gandi ,bun si ultimul comm,

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca esti o persoana independenta si faci un compromis acceptand in jurul tau persoane care nu corespund valorilor si principiilor tale de viata de dragul persoanei la care tii, obtii drept rezultat frustrarea in propria existenta si pierderea libertatii. Daca trebuie sa te intalnesti cu cineva la mijlocul drumului fa-o dar fara a permite sa ti se ciunteasca demnitatea si valorile, fa-o doar daca din compromis rezulta o valoare, un efect pozitiv, un fundament moral.

    RăspundețiȘtergere